Πέραμα: Ένας νεκρός, ένας τραυματίας και πολλά ερωτήματα

Πέραμα: Ένας νεκρός, ένας τραυματίας και πολλά ερωτήματα
Περιπολικό. Φωτο αρχείου. Eurokinissi

Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην άγρια καταδίωξη ΙΧ και πυροβόλησαν με αποτέλεσμα τον θάνατο του 20χρονου οδηγού. Τα ερωτήματα που προκύπτουν για το τι πραγματικά συνέβη.

Στον εισαγγελέα Πειραιά οδηγούνται οι επτά αστυνομικοί που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και οι οποίοι συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του  20χρονου οδηγού αυτοκινήτου. Πρόκειται για έξι αστυφύλακες και εναν υπαστυνόμο που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙΑΣ της Δυτικής Αττικής.

Όλα ξεκίνησαν από την περιοχή Αγ. Ι. Ρέντη, όπου το όχημα που εντοπίστηκε από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ έφερε σπασμένο φινιστρίνι (εικόνα που παραπέμπει σε διάρρηξη), λόγος για τον οποίο κρίθηκε ύποπτο και αποφασίστηκε η διενέργεια αστυνομικού ελέγχου.

Στο σημείο, με εντολή του Κέντρου Άμεσης Δράσης, προσέτρεξαν και άλλες ενισχυτικές δυνάμεις για την πραγματοποίηση του ελέγχου, πλην όμως το όχημα στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε εκ νέου στην περιοχή του Αιγάλεω και οι αστυνομικοί το ακολούθησαν μέχρι την περιοχή του Περάματος, όπου ακινητοποιήθηκε από αντίθετα κινούμενο όχημα (λεωφορείο). Κατά την ίδια ανακοίνωση, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι δράστες πραγματοποίησαν κίνηση όπισθεν και εμβόλισαν πέντε δίκυκλα Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. τραυματίζοντας συνολικά επτά αστυνομικούς.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο NEWS 24/7 το αυτοκίνητο έκανε όπισθεν, χτύπησε δυο μοτοσικλέτες τις οποίες και έσυρε για μερικά μέτρα. Οπως είπε ο ίδιος, μόλις το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε, οι αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τραυματισμοί αφορούσαν σε πρώτες βοήθειες και ουδείς απο τους αστυνομικούς τραυματίστηκε σοβαρά ενώ  στο βίντεο που δημοσιεύει η “Καθημερινή” ακούγονται αστυνομικοί που συνομιλούν με το Κέντρο  να αναφέρουν οτι δεν υπάρχει τραυματίας αστυνομικός.

Απο τα πυρά των αστυνομικών έχασε τη ζωή του ο νεαρός Ρομ που οδηγούσε και τραυματίστηκε άλλος ένας ο οποίος διεκομίσθη σε νοσοκομείο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Το τρίτο άτομο που επέβαινε στο όχημα διέφυγε και αναζητείται.

Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ δεν υπάρχει κάποια αναφορά για όπλα ή πυρά από την πλευρά των ατόμων που επέβαιναν στο όχημα κάτι που δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με το αν πραγματικά οι αστυνομικοί βρίσκονταν σε άμυνα και αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν.

Άλλο ένα ερώτημα που προκύπτει είναι το γιατί χρησιμοποιήθηκαν τόσες πολλές σφαίρες και το αν οι επιβαίνοντες προσπάθησαν να διαφύγουν από το αυτοκίνητο, καθώς όπως φαίνεται και στο βίντεο ο τραυματίας βρίσκεται ακριβώς έξω απο την πόρτα του ακινητοποιημένου οχήματος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα