Φιλιππίδης: Την άλλη βδομάδα που θα επιστρέψω από το εξωτερικό, θα δώσω εξηγήσεις για τα δάνεια του ΤΤ

Φιλιππίδης: Την άλλη βδομάδα που θα επιστρέψω από το εξωτερικό, θα δώσω εξηγήσεις για τα δάνεια του ΤΤ
Συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου-Hellenic Postbank Άγγελος Φιλιππίδης, με θέμα τα πεπραγμένα της περιόδου.(EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ) Eurokinissi

Τι είπε ο ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, σε βάρος του οποίου φέρεται να έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση δανείων με επισφάλειες από το Τ.Τ (Vid)

“Θα επιστρέψω την άλλη εβδομάδα από το εξωτερικό και θα δώσω εξηγήσεις στην Ελληνική Δικαιοσύνη”, δήλωσε  ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, σε βάρος του οποίου φέρεται να έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση δανείων με επισφάλειες από το Τ.Τ.

“Θα έρθω να απολογηθώ για ένα ένα τα δάνεια και θα δώσω εξηγήσεις στον ανακριτή”, είπε, μιλώντας σε Αντέννα και ΣΚΑΙ.

Διευκρίνισε ότι το ταξίδι του στο εξωτερικό ήταν προγραμματισμένο και θα είχε διάρκεια ενός μήνα, ωστόσο, όπως είπε, θα το επισπεύσει και θα έρθει πολύ νωρίτερα, πιθανότατα μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στην έκθεση Blackrock το ΤΤ είχε 5% κόκκινα δάνεια, ενώ οι αποκαλούμενες συστημικές είχαν κόκκινα δάνεια σε ποσοστό 18% με 22%.

Διερωτήθηκε ακόμη γιατί το ΤΤ που άνηκε στο κράτος, είχε τα λιγότερα επισφαλή δάνεια και είχε τη μεγαλύτερη κεφαλαιακή επάρκεια, δεν χαρακτηρίστηκε συστημική τράπεζα και χαρακτηρίσθηκαν οι άλλες τραπεζες.

“Θα ήθελα στην ανάκρισή μου να υπάρχει κάμερα και να καταλάβει όλος ο ελληνικός λαός και οι υπάλληλοι του Τ.Τ. πώς θα διαχειριστήκαμε αυτή την εξουσία”, προσέθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα