Φωτιά στη Χαλκιδική: Χωρίς ενεργό μέτωπο στη Σιθωνία

Φωτιά στη Χαλκιδική: Χωρίς ενεργό μέτωπο στη Σιθωνία
Φωτιά σε δασική έκταση (ΦΩΤΟ Αρχείου) MotionTeam

Μεγάλη ήταν η προσπάθεια των ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής όλη τη νύχτα για να εκμεταλλευτούν την πτώση της έντασης των ανέμων και την υγρασία ως συμμάχους τους στην κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς και με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκε πως τα είχαν καταφέρει, αφού πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο παρά μόνο μικροεστίες και καπνοί.

Η πτώση της έντασης των ανέμων και η υγρασία στάθηκαν αρωγοί στις υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάσβεσης των πυροσβεστών όλη την νύχτα και με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκε πως τα είχαν καταφέρει και πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στη φωτιά στη Χαλκιδική, παρά μόνο μικροεστίες και καπνοί.

Σημαντικό επίσης είναι ότι οι άνεμοι δεν έχουν ενταθεί ξανά τουλάχιστον έως αυτή την ώρα και αυτό μέχρι είναι εξίσου σημαντικό μέχρι να μπορέσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής να την θέσουν υπό έλεγχο.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά πλέον 160 πυροσβέστες με 70 υδροφόρα οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα, από τις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Θεσσαλίας και Ηπείρου, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Στην κατάσβεση συνδράμουν η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Σιθωνίας με υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου, το ΓΕΕΘΑ, η ΕΛ.ΑΣ, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και το ΕΚΑΒ.

Το Πυροσβεστικό Σώμα, χθες το πρωί, εισηγήθηκε για προληπτικούς λόγους την απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Κάμπος.

Από την Αστυνομία παρακαλούνται οι πολίτες και οι οδηγοί που κινούνται στη Σιθωνία Χαλκιδικής να μην προσεγγίζουν και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης, ώστε να διευκολύνεται το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή για την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη και να ακολουθούν τις οδηγίες – υποδείξεις των Αρχών.

Σημειώνεται ότι για τον παραπάνω λόγο από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής έχει αποκλειστεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Βουρβουρού – Συκιάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα