Φωτιές: Μαίνονται σε Ροδόπη και Όλυμπο – Δύσκολη η επιχείρηση της πυροσβεστικής

Φωτιές: Μαίνονται σε Ροδόπη και Όλυμπο – Δύσκολη η επιχείρηση της πυροσβεστικής
Φωτιά στην Ελλάδα (φωτογραφία αρχείου) Menelaos Michalatos / InSitu.photos / SOOC

Αντιμέτωπες με δεκάδες δασικές πυρκαγιές βρέθηκαν την Κυριακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας. Ενεργά παραμένουν τα μέτωπα σε Ροδόπη και Όλυμπο, υπό έλεγχο στην Ξάνθη.

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής (06/08) στην περιοχή Πάτερμα στον Δήμο Αρριανών στη Ροδόπη.

Η φωτιά είναι σε δύσκολα προσεγγίσιμο μέρος και στο σημείο έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο δύσβατο σημείο της πυρκαγιάς επιχειρούν 63 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων και 14 οχήματα, ενώ τα ενάρια μέσα σταμάτησαν τις ρίψεις νερού, καθώς έχει βραδιάσει.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από το δάσος της Νυμφαίας Ροδόπης πολλοί ανέφεραν, πως η φωτιά έμοιαζε με ένα τεράστιο μανιτάρι από καπνό.

Να σημειωθεί, πως στην περιοχή πνέουν και ισχυροί άνεμοι κατά περιόδους.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη εξακολουθεί να είναι η φωτιά που ξέσπασε στον Όλυμπο το μεσημέρι της Κυριακής (06/08), ωστόσο, η εικόνα είναι βελτιωμένη.

Η φωτιά καίει σε δύσβατη πευκόφυτη περιοχή, πάνω από την τοποθεσία Μπεχτέσι, στην κοινότητα Καρυάς Ελασσόνας, ενώ δεν αποκλείεται η πυρκαγιά να προκλήθηκε από κεραυνό.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 35 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων και 5 οχήματα, ενώ τα ενάρια μέσα σταμάτησαν τις ρίψεις νερού όταν έπεσε το φως του ήλιου.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τις 37 έφτασαν το τελευταίο 24ωρο οι δασικές φωτιές που απασχόλησαν την Πυροσβεστική, ανά την Επικράτεια, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα και στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ξάνθη: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή Θαλασσιά

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το απόγευμα της Κυριακής (06/08) η νέα φωτιά που ξέσπασε στην Ξάνθη, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Θαλασσιά και στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 6 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Χθες, είχε ξεσπάσει φωτιά στην περιοχή Μάγγανα Ξάνθης.

Σε ποιες περιοχές υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Δευτέρα (07/08)

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει σε πολλές περιοχές τη Δευτέρα (7/8), όπως προκύπτει από τον χάρτη επικινδυνότητας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, με κίτρινο χρώμα (επίπεδο 3) είναι οι περιοχές:

  • Αττική και Κύθηρα
  • Βοιωτία, Αργολίδα, Κορινθία,Μεσσηνία
  • Φωκίδας, Αχαΐα, Λακωνία
  • Χανιά και Ρέθυμνο

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα