Φωτιά σε Γλυφάδα: Οι φλόγες έχουν φτάσει σε αυλές σπιτιών – Εκκενώνεται η Άνω Βούλα

Φωτιά σε Γλυφάδα: Οι φλόγες έχουν φτάσει σε αυλές σπιτιών – Εκκενώνεται η Άνω Βούλα
Φωτιά στη Βούλα ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Στις αυλές σπιτιών στην Άνω Βούλα έχει μπει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Γλυφάδα και γρήγορα επεκτάθηκε. Εκκενώνονται σπίτια στην περιοχή, έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο.

Στο Πανόραμα Βούλας έχει φτάσει η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το Σάββατο (04/06) στη Γλυφάδα και η οποία πλέον έχει μπει στους δρόμους και στις αυλές σπιτιών. Ώρες αγωνίας για τους κατοίκους, των οποίων οι περιουσίες απειλούνται από το πύρινο μέτωπο.

Από τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, υποστράτηγο Παναγιώτη Νιάφα, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί η Άνω Βούλα, ενώ σχετική ειδοποίηση ήρθε και μέσω του 112.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έχει φτάσει σε αυλές σπιτιών και οι εικόνες από τον οικισμό είναι αποκαρδιωτικές. Μέχρι στιγμής, έχουν προκληθεί ζημιές σε τέντες, πέργκολες και κατασκευές εξωτερικού δρόμου.

Φωτιά στη Βούλα ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι που φτάνουν και τα 8 μποφόρ, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών, οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε αγώνα να ανακόψουν την πορείας της πυρκαγιάς πριν φτάσει στο δάσος που βρίσκεται στην περιοχή. Αναμένονται και νέες ενισχύσεις σε επίγεια και εναέρια μέσα., ενώ αυτή τη στιγμή, στο σημείο επιχειρούν 33 περιπολικά.

Φωτιά στη Βούλα ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Σε δηλώσεις που έκανε στο NEWS 24/7 ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ανέφερε: “Η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 13:00 από τον υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στη οδό Μετσόβου, στις παρυφές του Υμηττού. Πλέον, αυτή την ώρα (16:45) η φωτιά έχει φύγει από τον Δήμο Γλυφάδας και κινείται στη Βούλα, όπου φαίνεται ότι έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Στην περιοχή της Γλυφάδας κάηκαν ευτυχώς μόνο θάμνοι. Δεν κινδύνευσε κανένας πολίτης, κανένα σπίτι και καμία δομή. Υπάρχουν προβλήματα σε ορισμένα σημεία στην ηλεκτροδότηση, καθώς ο υποσταθμός έχει πάθει ζημιά. Παραμένουμε σε επιφυλακή“.

Από πλευράς του ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλος, είπε: “Είναι πολύ άσχημη η κατάσταση. Η φωτιά έχει μπει και μέσα στη χαράδρα που κατεβαίνει από το βουνό από τον νότιο Υμηττό και αυτή τη στιγμή βρίσκεται ακριβώς στα όρια της πόλης. Έχουμε ζητήσει την εκκένωση του ορεινού Πανοράματος. Προσπαθούμε να ελέγξουμε στη φωτιά. Εξαπλώθηκε αστραπιαία”.

Ο κ. Κωνσταντέλλος ζήτησε μέσω του OPEN να γίνει εκκένωση της περιοχής Πανόραμα, από την οδό Υμηττού και προς τον ορεινό όγκο και οι κάτοικοι να συνεργαστούν με τις Αρχές.

Η ειδοποίηση του 112 στους κατοίκους της Άνω Βούλας

Το μήνυμα που εστάλη από το 112 καλεί τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή της Άνω Βούλας και να κατευθυνθούν προς την Πλατεία Άλσους Άνω Βούλας.

Ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων

Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν αυτή την ώρα στο μέτωπο της πυρκαγιάς στον Υμηττό, που ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα και κατευθύνεται προς τη Βούλα.

Πριν από λίγα λεπτά ενισχύθηκαν και πάλι οι δυνάμεις πυρόσβεσης και πλέον επιχειρούν συνολικά 72 πυροσβέστες με τρεις ομάδας πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα και ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό, ενώ κινητοποιήθηκε και ένα ακόμα ελικόπτερο του στρατού.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Όσον αφορά στα αίτια της πυρκαγιάς, από την Πυροσβεστική θεωρούνται άγνωστα μέχρι στιγμής.

Για την διερεύνηση των αιτίων έχει σταλεί στο σημείο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, οπού άρχισε ήδη την συλλογή στοιχείων.

Στο σημείο έχει σπεύσει από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού) και δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και δεν βοηθάει ο αέρας. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, με δυσκολία αναπνέουμε. Δυστυχώς η φωτιά κινείται προς το Πανόραμα και τώρα ο δήμαρχος της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ζήτησε εκκένωση».

Ο κ. Κωνσταντάτος είπε ακόμη: «Η φωτιά ξεκίνησε από περιοχή της ‘Ανω Γλυφάδας, όπου δυστυχώς δεν έχει γίνει καθαρισμός. Δίνουμε μάχη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές, για να την περιορίσουμε και να μην φτάσει σε σπίτια. Είναι η τρίτη φωτιά μέσα σε 20 ημέρες. Θέλω να ευχαριστήσω τους δημάρχους από όλες τις περιοχές, που έχουν στείλει ενισχύσεις κι αυτό δείχνει την αλληλεγγύη που υπάρχει. Είναι δύσκολη η κατάσταση αυτή τη στιγμή».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Βούλας

Παράλληλα από την αστυνομία έγιναν και νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Πανόραμα Βούλας και συγκεκριμένα πραγματοποιούνται εκτροπές στην συμβολή των οδών Τροίας και Πριάμου Έκτορος και Πατρόκλου και Θεσσαλίας και Αρματολών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα