Φωτιά σε Γλυφάδα – Βούλα: Η ειδοποίηση του 112 για εκκένωση κατοικιών

Φωτιά σε Γλυφάδα – Βούλα: Η ειδοποίηση του 112 για εκκένωση κατοικιών
Φωτιά στη Βούλα ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Μήνυμα προς τους κατοίκους που διαμένουν στο Πανόραμα Βούλας, εστάλη από το 112. Εκκενώνονται σπίτια. Επεκτείνεται σημαντικά το μέτωπο της φωτιάς.

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το πύρινο μέτωπο στο Πανόραμα Βούλας, με τις Πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να μπορέσουν να ελέγξουν τη φωτιά.

Το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους για άμεση εκκένωση της περιοχής, καθώς η φωτιά πλέον βρίσκεται στις πόρτες των σπιτιών.

Πριν από λίγο έγινε εισήγηση από τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, υποστράτηγο Παναγιώτη Νιάφα, να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι από την οδό Αριστείδου στην Βούλα, όπου κατευθύνεται το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Σε δηλώσεις που έκανε στο OPEN ο Γρηγόρης Κωνσταντέλος, Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Είναι πολύ άσχημη η κατάσταση. Η φωτιά έχει μπει και μέσα στη χαράδρα που κατεβαίνει από το βουνό από τον νότιο Υμηττό και αυτή τη στιγμή βρίσκεται ακριβώς στα όρια της πόλης. Έχουμε ζητήσει την εκκένωση του ορεινού Πανοράματος. Προσπαθούμε να ελέγξουμε στη φωτιά. Εξαπλώθηκε αστραπιαία”.

Ο κ. Κωνσταντέλλος ζήτησε να γίνει εκκένωση της περιοχής Πανόραμα, από την οδό Υμηττού και προς τον ορεινό όγκο και οι κάτοικοι να συνεργαστούν με τις Αρχές.

Παράλληλα, ο δήμαρχος της Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, αναφέρθηκε στη φωτιά και τόνισε πως ξεκίνησε από υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ. Είπε νωρίτερα πως η φωτιά στην περιοχή έχει περιοριστεί και έχει κατευθυνθεί προς την πλευρά της Βούλας, όπου και ελπίζει να σταματήσει.

“Από τον σταθμό της ΔΕΔΔΗΕ τέρμα Μετσόβου, ξεκίνησε η φωτιά. Σπεύσαμε αμέσως, χαμηλά στην περιοχή της Γλυφάδας δεν υπήρχε πρόβλημα. Ο αέρας είναι πολύ δυνατός. Τώρα είναι στην πλευρά της Βούλας, ελπίζω να ελεγχθεί. Στην πλευρά της Γλυφάδας έχει περιοριστεί, θα είμαστε σε επιφυλακή”, δήλωσε στο OPEN.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα