Φωτιά στα Βίλια: Έκκληση για περισσότερα μέσα – “Θα γίνουμε Μάτι”

Φωτιά στα Βίλια: Έκκληση για περισσότερα μέσα – “Θα γίνουμε Μάτι”
Φωτιά στα Βίλια Eurokinissi

Τις δραματικές στιγμές που εκτυλίσσονται στο Πανόραμα περιέγραψε ο πρόεδρος του οικισμού, ο οποίος ζήτησε την ενίσχυση των εναέριων μέσων στην περιοχή.

Το Πανόραμα είναι ένας από τους πέντε οικισμούς που εκκενώθηκαν λόγω της επικινδυνότητας της φωτιάς στα Βίλια μετά και την αλλαγή του ανέμου.

Στο σημείο φαίνεται πως η κατάσταση είναι δραματική, βάσει της εικόνας που μετέφερε ο πρόεδρος του οικισμού Πανοράματος, Σ. Χτενάς ο οποίος μάλιστα έκανε έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα, τονίζοντας πως απειλούνται σπίτια από τις φλόγες.

“Η εικόνα είναι απελπιστική. Έχουμε φωτιά στο βόρειο τμήμα του οικισμού μας που έχει 350 σπίτια και 800 κατοίκους. Επιχειρούν δύο ελικόπτερα σε αυτή τη φωτιά που δεν φτάνουν με τίποτα. Αν συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό και πιάσει βοριάς, θα γίνουμε σαν το Μάτι με μαθηματική ακρίβεια. Αν αλλάξει ο άνεμος θα μπει η φωτιά στην κοινότητα. Θέλουμε επιπλέον εναέρια μέσα”, είπε ο κ. Χτενάς ο οποίος μάλιστα σημείωσε πως η αστυνομία ζητούσε πόρτα-πόρτα από τους κατοίκους να φύγουν:

“Οδηγήσαμε τις γυναίκες και τα παιδιά εκτός της κοινότητας. Έπειτα επιστρέψαμε. Εμείς δεν φεύγουμε από εδώ. Είναι τα σπίτια μας εδώ”.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα