Φωτιά στην Εύβοια: Περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων – Εκκενώθηκε το χωριό Κρεμαστός

Φωτιά στην Εύβοια: Περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων – Εκκενώθηκε το χωριό Κρεμαστός
Φωτιά σε δασική έκταση - Φωτό αρχείου Eurokinissi

Δύσκολη η κατάσταση στην Εύβοια με την φωτιά που μαίνεται ανάμεσα στα χωριά Γαία και Κρεμαστός. Το ανάγλυφο της περιοχής και οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια, για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (18/06) σε χαμηλή βλάστηση και δασική έκταση, ανάμεσα στα χωριά Γαία και Κρεμαστός, του δήμου Κύμης – Αλιβερίου Εύβοιας.

Η φωτιά έχει φτάσει περίπου 800 μέτρα από το χωριό Κρεμαστός, το οποίο εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους. Μάλιστα στους κατοίκους στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112, το οποίο αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Κρεμαστό δήμου Κύμης- Αλιβερίου, εκκενώστε τώρα προς Τραχήλι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών“.

Στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), καθώς θεωρούνται ύποπτες οι συνθήκες που ξέσπασε η συγκεκριμένη φωτιά κοντά στο χωριό Γαία.

Συνολικά επιχειρούν 149 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (οι 3 εκ των οποίων είναι Ε.ΜΟ.Δ.Ε) και 32 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, – εκ των οποίων- το ένα λειτουργούσε ως συντονιστικό- επιχειρούσαν με ρίψεις νερού από αέρος.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Ναυπακτία

Αναφορικά με την φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα το μεσημέρι στην περιοχή Χάνια Γαβρολίμνης Ναυπακτίας, τέθηκε το βράδυ υπό μερικό έλεγχο. Επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων των δασοκομάντος, 10 οχήματα, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει και μία φωτιά που ξέσπασε στην Ζάκυνθο, εκεί όμως η επέμβαση ήταν άμεση και οριοθετήθηκε σχεδόν στο ξεκίνημά της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα