Φωτιά στην Εύβοια: Η φωτογραφική αποτύπωση από το Copernicus

Φωτιά στην Εύβοια: Η φωτογραφική αποτύπωση από το Copernicus

Η αναλυτική μέτρηση και φωτογράφιση καμμένων εκτάσεων θα γίνει μετά την κατάσβεση της τεράστιας πυρκαγιάς που έφτασε να εκτείνεται σε πάνω από 11 χιλιόμετρα.

Τη δορυφορική απεικόνιση της φωτιάς στην Εύβοια έδωσε στην δημοσιότητα η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus, κατόπιν αιτήματος της γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η φωτογραφία ελήφθη πριν την περαιτέρω επέκταση της φωτιάς, η περίμετρος της οποίας ξεπέρασε τα 11,5 χιλιόμετρα αργά το απόγευμα της Τρίτης.

Τα κύρια ενεργά μέτωπα που εντοπίζονται στο καρέ είναι στην περιοχή του χωριού Μακρυμάλλη, στην κοντινή μονή και στο δάσος λίγο βορειότερα.

Η εικόνα φανερώνει ακόμα πόσο πυκνός ήταν ο καπνός που προκλήθηκε από την φωτιά, ο οποίος έφτασε στην Αθήνα.

Εξαιτίας του πυκνού καπνού η υπηρεσία Copernicus ενημέρωσε μέσω Twitter ότι δεν ήταν δυνατόν να γίνει χθες αναλυτική εκτίμηση των καμένων εκτάσεων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Θυμίζουμε πως η Υπηρεσία Copernicus («Κοπέρνικος») της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό τη χαρτογράφηση της έκτασης που καταστράφηκε και τις ζημιές που έχουν προκληθεί από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια ενεργοποιήθηκε χθες με εντολή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δωρεάν, για τη διαχείριση του έργου τους και για να προχωρήσουν άμεσα οι ενέργειες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την καταστροφική πυρκαγιά.

Παρακολουθείστε την εξέλιξη της φωτιάς μέσα από τη Live Blogging πλατφόρμα του News 24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα