Φωτιά στην Ηλεία: Νέες αναζωπυρώσεις – Εκκενώνεται το χωριό Λάλα

Φωτιά στην Ηλεία: Νέες αναζωπυρώσεις – Εκκενώνεται το χωριό Λάλα
Εναέρια μέσα επιχειρούν στην Ηλεία Eurokinissi

Για έβδομη ημέρα μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία. Μήνυμα του 112 για την άμεση εκκένωση του χωριού Λάλα.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία, υπό τον φόβο συνεχών αναζωπυρώσεων στα σημεία που πέρασε η φωτιά, κυρίως τις ώρες της ημέρας που καταγράφονται υψηλές θερμοκρασίες.

Νέες αναζωπυρώσεις σε περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Ηλεία, ενώ παράλληλα εκκενώνεται το χωριό Λάλα.

“Αν βρίσκεστε στον οικισμό Λάλα Ηλείας εκκενώστε τώρα προς Εθνική Οδό 111” αναφέρει μήνυμα του 112 από την Πολιτική Προστασία.

Ειδικότερα, αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν στις περιοχές Δούκα, Λάσδικα και Λάλα και στα σημεία βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις εστίες της φωτιάς, πριν επεκταθούν.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην Ηλεία, τη Γορτυνία και την Ανατολική Μάνη έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ώρες.

Σε περιοχές της Αρχαίας Ολυμπίας και της Γορτυνίας πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία ελικόπτερα και εννέα πυροσβεστικά αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένων δύο αεροσκαφών, ενός από την Κροατία και ενός από την Ισπανία.

Επίσης, στην πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη επιχειρούν ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, στις δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία Ηλείας και στη Γορτυνία Αρκαδίας, επιχειρούν 313 πυροσβέστες, με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 101 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα από τη Τσεχία και 21 πυροσβέστες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επίσης στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία (3) Ε/Π και εννέα (9) Α/Φ συμπεριλαμβανομένων ενός (1) Α/Φ της Κροατίας και ενός (1) Α/Φ της Ισπανίας. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 3η Αυγούστου στην Ανατολική Μάνη Λακωνίας, επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 23 οχήματα. Επίσης επιχειρούν ένα (1) Ε/Π και ένα (1) Α/Φ, ενώ συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα