Φωτιά στην Κεφαλονιά: Μαίνεται ανεξέλεγκτη – Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Μαίνεται ανεξέλεγκτη – Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών

Μαίνεται για δεύτερη μέρα η φωτιά στην Κεφαλονιά. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικές επιχειρούν, με τους ανέμους να μην βοηθούν το έργο της κατάσβεσης.

Συγκλονίζουν με το πρώτο φως της ημέρας οι εικόνες της καταστροφής που άφησε πίσω της η φωτιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στην Κεφαλονιά και συνεχίζει να καίει εκτός ελέγχου.

Το βράδυ ο δήμαρχος Αργοστολίου αποφάσισε την εκκένωση τριών ακόμα χωριών και πιο συγκεκριμένα των Κρεμμύδι, Μαρκόπουλο και Πάστρα, ενώ, όπως αναφέρει το inkefalonia εκκενώθηκε την νύχτα και η περιοχή Κολαΐτη.

Να θυμίσουμε ότι το απόγευμα εκκενώθηκαν οι οικισμοί Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτη καθώς η φωτιά βρέθηκε πολύ κοντά σε σπίτια.

Φωτιά στην Κεφαλονιά kefaloniapress

 

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο νησί ενισχύονταν διαρκώς, και μέσα στην νύχτα, συνολικά επιχειρούσαν 106 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 27 οχήματα.

Από το πρωί της Κυριακής το έργο της πυρόσβεσης συνέχισαν και τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Να σημειωθεί ότι στο νησί έχει μεταβεί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για την διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς.

Φωτιά στην Κεφαλονιά inkefalonia

 

Κράτσα: Ξεκίνησε από βοσκό που πήγε να κάψει χόρτα

Σύμφωνα με την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα η φωτιά ξεκίνησε από βοσκό που πήγε να κάψει χόρτα.

“Με ενημέρωσαν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από έναν βοσκό. Είναι τραγικά πράγματα αυτά να συμβαίνουν σήμερα”, είπε στον ΑΝΤ1 η κ. Κράτσα, προσθέτοντας ότι “οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την φωτιά, καθώς επικρατούν άνεμοι 4 μποφόρ”.

Παράλληλα, η κ. Κράτσα αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που παρατηρήθηκε με τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Όπως είπε την ειδοποίησαν ότι “τα πρώτα μέσα που ξεκίνησαν είχαν κάποια βλάβη”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα