Φωτιά στην Κεντρική Εύβοια – Μαίνονται τα μέτωπα σε Κεφαλονιά, Ασπρόπυργο και Μαραθώνα

Φωτιά στην Κεντρική Εύβοια – Μαίνονται τα μέτωπα σε Κεφαλονιά, Ασπρόπυργο και Μαραθώνα
Στιγμιότυπο από την πυρκαγιά στην Εύβοια Eurokinissi

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή μεταξύ των χωριών Πλατάνια και Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας ενώ δεν κινδυνεύουν άμεσα κατοικημένες περιοχές - Ενισχύονται οι δυνάμεις στην Κεφαλονιά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση ανάμεσα στα χωριά Πλατάνια και Αγριλίτσα, του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας.

Δεν κινδυνεύουν άμεσα κατοικημένες περιοχές και έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση για να την περιορίσουν εγκαίρως, καθώς ακόμα δεν έχει πάρει διαστάσεις.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν και μεταβαίνουν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 18 άτομα πεζοπόρου τμήματος και 2 αεροσκάφη PZL.

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην Κεφαλονιά

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Προκοπάτα στην Κεφαλονιά, αρκετά κοντά στον οικισμό, δίχως όμως να κινδυνεύει άμεσα.

Επικρατούν σχετικά δυνατοί άνεμοι στην περιοχή, ωστόσο ζητήθηκε μεγάλη κινητοποίηση για να προλάβουν οι δυνάμεις να αναχαιτίσουν την πορεία της και την περιορίσουν εγκαίρως.

Κατόπιν των ενισχύσεων που κατέφτασαν στην περιοχή, επιχειρούν συνολικά πλέον 26 πυροσβέστες (19 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρου τμήματος), ένα αεροσκάφος Canadair, δύο αεροσκάφη PZL και ένα ελικόπτερο.

Υπό έλεγχο στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα, κοντά στο παλιό στρατόπεδο και σχετικά κοντά σε κατοικίες που δεν κινδύνευσαν. Οι δυνάμεις που έφτασαν στο σημείο αμέσως κατάφεραν να την οριοθετήσουν και στη συνέχεια να την θέσουν υπό έλεγχο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα