Φωτιά στην Κινέτα: Κόλαση και ολοκληρωτική καταστροφή-Πέρασε την Εθνική Οδό η φωτιά

Φωτιά στην Κινέτα
Φωτιά στην Κινέτα EUROKINISSI

Καταστράφηκαν δεκάδες σπίτια στους οικισμούς Γαλήνη, Μαρούλα, Πανόραμα 2 και Πανόραμα 3. Οι ισχυρότατοι άνεμοι και η τεράστια ταχύτητα εξάπλωσης της πυρκαγιάς δυσκολεύουν πολύ το έργο της κατάσβεσης. Η φωτιά πέρασε κάτω από την Εθνική Οδό και κινείται προς την παραλία.

Απόλυτη καταστροφή και παντελώς ανεξέλεγκτη η κατάσταση που επικρατεί στη μεγάλη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην Κινέτα.

Το πύρινο μέτωπο εκτός από το βουνό, εισήλθε σε τέσσερις οικισμούς της Βόρειας Κινέτας, στην Γαλήνη, στην Μαρούλα, στο Πανόραμα 2 και στο Πανόραμα 3, καταστρέφοντας δεκάδες σπίτια, ενώ η ήδη η πυρκαγιά πέρασε από τουλάχιστον τέσσερα σημεία κάτω από την Εθνική Οδό και κινείται ανεξέλεγκτα προς την παραλία. Μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται στα διυλιστήρια.

Οι ισχυρότατοι άνεμοι και η τεράστια ταχύτητα εξάπλωσης της πυρκαγιάς δυσκολεύουν πολύ το έργο της κατάσβεσης από την Πυροσβεστική που πλέον έχει σχεδόν τριπλασιάσει τις αρχικές δυνάμεις της, με τις ενισχύσεις που μετέβησαν στο σημείο, ενώ αναμένονται και άλλες ενισχύσεις από την επαρχία.

ADVERTISING

Στο σημείο πλέον επιχειρούν συνολικά 110 άντρες της Πυροσβεστικής με 47 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρα τμήματα ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη πλέον.

Δυστυχώς, τα βασικά στοιχεία που καθιστούν πολύ δύσκολη την κατάσταση, είναι οι ισχυρότατοι άνεμοι, το γεγονός ότι οι ενισχύσεις από επαρχία έρχονται από πολύ μακριά και θα αργήσουν να φτάσουν αφού οι γειτονικές περιοχές έχουν καθηλωμένες δυνάμεις εξαιτίας του ότι βρίσκονται επίσης σε κατάσταση υψηλού κινδύνου και ό,τι η ένταση των ανέμων δεν προβλέπεται να πέσει πριν τις 6 το απόγευμα, με την φωτιά να βρίσκεται ήδη εντός των οικισμών της Βόρειας Κινέττας.

Λόγω της πολύ χαμηλής ορατότητας στο σημείο και του κινδύνου από την πυρκαγιά διεκόπη εντελώς η κυκλοφορία των οχημάτων και στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου και στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το 39ο χλμ. έως το 57ο χλμ. Ουρές χιλιομέτρων εντοπίζονται στα σημεία που διακόπτεται η κυκλοφορία και προσπάθεια να απορροφηθεί η κίνηση με αναστροφή στους κόμβους της Παλαιάς Εθνικής. Έκκληση από τις Αρχές να μην κλείνουν οι οδηγοί τις λωρίδες εκτάκτου ανάγκης γιατί εγκλωβίζουν τα πυροσβεστικά οχήματα.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν

Αρχικά κινητοποιήθηκαν 15 οχήματα με 35 πυροσβέστες, 3 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ με τις ενισχύσεις που έφτασα στο σημείο συνολικά πλέον επιχειρούν 110 πυροσβέστες, με 47 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 5 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα. 

Προς περαιτέρω ενίσχυσή των δυνάμεων, μεταβαίνουν άλλα 17 οχήματα με 45 πυροσβέστες από όμορες Πυροσβεστικές Διοικήσεις καθώς και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα από Θεσσαλονίκη.

Το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν:

  • οι ένοπλες δυνάμεις με 3 προωθητήρες γαιών και ένα μεταγωγικό αεροσκάφος c-27 για τη μεταφορά 30 πυροσβεστών (πεζοπόρο τμήμα) από Θεσσαλονίκη

  • η Περιφέρεια Αττικής με 6 υδροφόρες και 2 ερπυστριοφόρα οχήματα

  • ο δήμος Μεγαρέων με 7 υδροφόρες και 2 ερπυστριοφόρα οχήματα

  • ο δήμος Λουτρακίου με 4 υδροφόρες, 3 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα και 2 φορτωτές

  • ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με ένα εθελοντικό πυροσβεστικό όχημα.

Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί Δυτικοί-Βορειοδυτικοί άνεμοι με ριπές έντασης 7 μποφόρ Οι πυροσβεστικές Υπηρεσίες όλης της χώρας έχουν τεθεί σε κατάσταση Μερικής Επιφυλακής. Στο Ενιαίο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (Ε.Σ.Κ.Ε) βρίσκεται ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μαζί με τον Γενικό  Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, τον Αρχηγό και τους Υπαρχηγούς του Πυροσβεστικού Σώματος,  οι οποίοι από την πρώτη στιγμή συντονίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φωτιά στην Κινέτα: Σε τρεις οικισμούς εισήλθε η πυρκαγιά-Απομακρύνονται οι κάτοικοι

Δήμαρχος Μεγαρέων για φωτιά στην Κινέτα: Οι φλόγες πλησιάζουν τον οικισμό Γαλήνη

Φωτιά στην Κινέτα: Μαύρισε ο ουρανός της Αττικής

SHARE:

24Media Network