Φωτιά στην Πάρο: Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο, φτάνουν και άλλες ενισχύσεις

Φωτιά στην Πάρο: Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο, φτάνουν και άλλες ενισχύσεις
Φωτιά στην Πάρο ParianosTypos.gr

Στο νησί θα φτάσουν ενισχύσεις αργά το βράδυ και από την Αθήνα-Δεν κινδύνευσαν οικισμοί παρότι το πύρινο μέτωπο είναι σχετικά κοντά. Οι φλόγες πλησίασαν μέχρι και στα 100 μέτρα απόσταση κάποιες βίλες αλλά οι πυροσβέστες απέτρεψαν τα χειρότερα.

Δύσκολη ημέρα αποδείχτηκε η σημερινή για την Πυροσβεστικής, καθώς εκδηλώθηκαν 37 δασικές φωτιές και συνολικά επιχείρησαν 355 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 151 οχήματα, 12 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Συνέδραμαν εθελοντές πυροσβέστες, Λιμενικό και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κώστος στην Πάρο πλέον βρίσκεται σε ύφεση με διάσπαρτες εστίες και επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα, 3 ελικόπτερα και περιοδικά 4 αεροσκάφη που πραγματοποιούν τις τελευταίες ρίψεις, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ. Οι ενισχύσεις από τον Πειραιά φτάνουν στο νησί στις 11 το βράδυ και αποτελούνται από 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Δεν κινδύνευσαν οικισμοί παρότι το πύρινο μέτωπο είναι σχετικά κοντά. Οι φλόγες πλησίασαν μέχρι και στα 100 μέτρα απόσταση κάποιες βίλες αλλά οι πυροσβέστες απέτρεψαν τα χειρότερα.

Οι περισσότερες πυρκαγιές στην Επικράτεια αντιμετωπίστηκαν άμεσα και στο αρχικό τους στάδιο, όπως στην Βραυρώνα Αττικής, στην Αλική Βοιωτίας και στην Μανωλάδα Ηλείας. Στην τελευταία περίπτωση, η φωτιά ξέσπασε ανάμεσα σε παραπήγματα που διαμένουν εργάτες στα χωράφια, από το Μπαγκλαντές. Όλοι τους πρόλαβαν να απομακρυνθούν εγκαίρως, ενώ ένα παράπηγμα καταστράφηκε εντελώς και κάποια γειτονικά υπέστησαν ζημιές.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα