Φωτιά στην Πάρο: Πολλές διάσπαρτες εστίες – Στο νησί ειδικό κλιμάκιο

Φωτιά στην Πάρο: Πολλές διάσπαρτες εστίες – Στο νησί ειδικό κλιμάκιο
Φωτιά στην Πάρο facebook

Καλύτερη εικόνα αλλά πολλές διάσπαρτες εστίες παρουσιάζει η φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Κώστος Πάρου. Στο νησί πυροσβεστικές δυνάμεις από Αττική, Νάξο, Σάμο και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (27/06) στην Πάρο. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κώστος, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, συνέχισε προς τον Χοιρόλακκα και κατευθύνθηκε προς τις Λεύκες, όπως αναφέρει ο parianostypos.

Η φωτιά κατέκαψε θαμνώδεις εκτάσεις. Μάλιστα το χωριό των Λευκών, για περίπου τρεις ώρες ήταν χωρίς ρεύμα λόγω του ότι η φωτιά στο πέρασμά της έκαψε κεντρικές κολώνες της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά παρουσιάζει πλέον καλύτερη εικόνα αλλά υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες. Μάλιστα οι φλόγες πλησίασαν κοντά σε κατοικίες, αλλά δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, έως τώρα τουλάχιστον.

Αρχικά στο σημείο έσπευσαν 6 πυροσβέστες με 3 οχήματα και κινητοποιήθηκαν 2 Α/Φ, με συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές αλλά στη συνέχεια κρίθηκε σκόπιμη η ενίσχυση των δυνάμεων, φτάνοντας τους 16 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 4 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π, με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Ακολούθησε νέα ενημέρωση από την πυροσβεστική, ότι στο νησί μεταβαίνουν, από Νάξο με πλωτό μέσο του ΛΣ 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, από Σάμο με Ε/Π 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος, από Αθήνα με Ε/Π 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ, από Πειραιά 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 2 Α/Φ.

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κουλουκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει στο νησί για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα