Φωτιά στο Μαρμάρι: Καλύτερη η εικόνα – Κλιμάκιο της ΔΑΕΕ στο σημείο

Φωτιά στο Μαρμάρι: Καλύτερη η εικόνα – Κλιμάκιο της ΔΑΕΕ στο σημείο
Φωτιά στην Κάρυστο - Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Η φωτιά εντοπίζεται σε δασική έκταση και χαμηλή βλάστηση στο Μαρμάρι Καρύστου Ευβοίας, ανάμεσα στα χωριά Κατσαρώνι και Παραδείσι.

Σε εξέλιξη αλλά με κάπως καλύτερη εικόνα παραμένει η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Μαρμαρίου στην Κάρυστο Ευβοίας.

Η φωτιά εντοπίζεται ανάμεσα στις κοινότητες Κατσαρώνι και Παραδείσι και εξαιτίας αυτού του λόγου έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική, αποτελούμενη μαζί με τις ενισχύσεις που εστάλησαν από 57 άντρες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι η αρχικά όταν έφτασαν οι πρώτες δυνάμεις στο σημείο είδαν ότι η φωτιά είχε προλάβει να ανοίξει σε δύο μέτωπα, κάτι που τελεί υπό διερεύνηση αν ήταν εξ’ αρχής δύο εστίες, άρα κάτι ύποπτο ή αν άνοιξε σε δύο μέτωπα λόγω των ριπαίων ανέμων εντάσεως 6-7 μποφόρ που έπνεαν εκείνη την στιγμή.

Πλέον οι άνεμοι έχουν υποχωρήσει στα 4 μποφόρ, δεν υπάρχει κίνδυνος για τα χωριά, όμως δυσκολεύει την κατάσβεση το γεγονός ότι το κυρίως μέτωπο βρίσκεται πλέον εντός χαράδρας και εκτιμάται ότι θα χρειαστεί αρκετή προσπάθεια ακόμη μέχρι να οριοθετηθεί.

Εντωμεταξύ, με εντολή του Αρχηγού Π.Σ. Αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, για την διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν την συγκεκριμένη πυρκαγιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή είναι μία πρακτική που έως τώρα, στην φετινή αντιπυρική περίοδο έχει αποδώσει καρπούς, με απανωτές και σχεδόν καθημερινές συλλήψεις για εμπρησμούς, κυρίως από αμέλεια και το σκεπτικό του να μεταβαίνει κλιμάκιο από την Αθήνα σε κάθε περιοχή που έχει προκληθεί μεγάλο συμβάν, έχει να κάνει και με τον περιορισμό των πιθανοτήτων να δείξουν τα τοπικά κλιμάκια τυχόν επιείκεια λόγω εντοπιότητας.

Αυτό που επίσης έχει αποδώσει καρπούς μέχρι σήμερα, είναι η άμεση και μεγάλη κινητοποίηση σε κάθε συμβάν, πολλές φορές και μεγαλύτερη από αυτή που χρειάζεται, ειδικά όταν κάποιες ημέρες τα περιστατικά είναι περιορισμένα σε αριθμό, για την άμεση αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Παρόμοια περίπτωση ήταν σήμερα το μεσημέρι στην Κρήτη και συγκεκριμένα κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, όπου έγινε κινητοποίηση με 25 οχήματα για μία φωτιά έκτασης 4 στρεμμάτων σε χορτολιβαδική έκταση, γιατί ήταν κοντά και αρκετά σπίτια και φοβήθηκαν οι κάτοικοι, αλλά και ο αρχαιολογικός χώρος και αντιμετωπίστηκε άμεσα, από τα πρώτα 3 οχήματα κιόλας που έφτασαν πρώτα στο σημείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα