Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στο Μαρτίνο-Έκλεισε η Εθνική Οδός

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στο Μαρτίνο-Έκλεισε η Εθνική Οδός
Πυροσβεστικό Σώμα Eurokinissi

Η φωτιά έχει επεκταθεί σε πευκόφυτη έκταση και χαμηλή βλάστηση και από τις δύο πλευρές της Εθνικής Οδού, κοντά στο Μαρτίνο χωρίς όμως να απειλούνται άμεσα σπίτια-Ενισχύσεις ανδρών της Πυροσβεστικής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε πευκόφυτη έκταση και χαμηλή βλάστηση και από τις δύο πλευρές της Εθνικής Οδού, κοντά στο Μαρτίνο. Η φωτιά ξεκίνησε από τη μία πλευρά της Εθνικής Οδού σε δασική έκταση, ωστόσο πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρότατων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και πέρασε στην άλλη πλευρά της Εθνικής Οδού.

Η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό έχει διακοπεί εντελώς και στα δύο ρεύματα στο ύψος του Μαρτίνου και διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων και προς τις δύο κατευθύνσεις από το ύψος του Κάστρου (115 ο χλμ. έως το 125 ο) .

Σύμφωνα με πληροφορίες από το tvstar.gr, λίγο πριν τις 8 το βράδυ τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο το μέτωπο που απειλούσε το χωριό, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. 

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται στο μέτωπο που μαίνεται στο ρεύμα προς Αθήνα, από όπου εκτιμάται ότι ξεκίνησε η φωτιά. 

Στο σημείο έσπευσαν αρχικά 52 άντρες της Πυροσβεστικής με 17 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και συνολικά μαζί με τις ενισχύσεις που ζητήθηκαν για εναέρια μέσα, 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Στη συνέχεια χρειάστηκαν νέες ενισχύσεις, με αποτέλεσμα να βρεθούν στο σημείο 70 άντρες της Πυροσβεστικής με 20 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 υδροφόρες ΟΤΑ και 2 μηχανήματα έργου.

Εντωμεταξύ υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί φωτιά που είχε ξεσπάσει σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Μαζαράκι του δήμου Δυτικής Αχαΐας, όπου υπήρχαν κοντά αγροικίες αλλά δεν αντιμετώπισαν απειλή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα