Φωτιά στο Πόρτο Ράφτη: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Απομακρύνθηκαν κάτοικοι

Φωτιά στο Πόρτο Ράφτη: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Απομακρύνθηκαν κάτοικοι
Φωτό αρχείου Eurokinissi

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για προληπτικούς λόγους καθώς έχει περιοριστεί αισθητά η φωτιά. Η ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε τους κατοίκους από τα μεγάφωνα. Ήδη ορισμένοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που ξέσπασε μετά τις 11 το βράδυ, σε έκταση με χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια στην περιοχή Χαμολιά στο Πόρτο Ράφτη, κοντά στο κάστρο και σε κοντινή απόσταση από κατοικίες.

Στο σημείο έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση λόγω και των δυνατών ανέμων στην περιοχή και δόθηκε από την πρώτη στιγμή εντολή, περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. να ενημερώσουν τους κατοίκους από τα μεγάφωνα για την φωτιά, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Ήδη ορισμένοι που βρίσκονται πιο κοντά τα σπίτια τους απομακρύνθηκαν οικειοθελώς, ενώ δεν χρειάστηκε να δοθεί εντολή οργανωμένης εκκένωσης.

Από την Πυροσβεστική ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο οι δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο, φτάνοντας συνολικά πλέον τους 80 πυροσβέστες με 31 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο τμήμα (ΜΕΤΠΕ) και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής οι τελευταίες ενισχύσεις στάλθηκαν περισσότερο για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας της νύχτας, καθώς ήδη οι δυνάμεις που επιχειρούσαν στο σημείο έχουν καταφέρει να περιορίσουν σε πολύ ικανό βαθμό την έκταση του πύρινου μετώπου και να αναχαιτίσουν τον κίνδυνο για τις κατοικίες.

Βεβαίως, οι προσπάθειες κατάσβεσης αναμένονται να κρατήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας μέχρι να την οριοθετήσουν εντελώς.

Πρόσθετα, οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στο σημείο, παρότι η φωτιά έφτασε πολύ κοντά σε σπίτια και οικοπεδικούς χώρους την στρέφουν αντίθετα από αυτά, με κατεύθυνση την Χαμολιά.

Σίγουρα πάντως προκαλεί ερωτηματικά και υποψίες η ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά στην περιοχή και ειδικά με τις σημερινές καιρικές συνθήκες.

Φωτιά στο Πόρτο Ράφτη @facebook

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή έχει διακοπεί στις οδούς Πολυτεχνείου, Χαράς και Αγίου Νικολάου από Λ. Βραυρώνος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version