Φωτιά στο Σοφικό: Εκκενώθηκαν προληπτικά τρεις οικισμοί

Φωτιά στο Σοφικό: Εκκενώθηκαν προληπτικά τρεις οικισμοί
Φωτιά σε δασική έκταση (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Μάχη με τις φλόγες στον Άγιο Βλάση στο Σοφικό. Στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 23 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος συνδράμουν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Συνεχώς ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε κάτω από εξαιρετικά ύποπτες συνθήκες λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα σε δασική έκταση, στην περιοχή Άγιος Βλάσης Σοφικού Κορινθίας. Μάλιστα, ακριβώς λόγω της ώρας που ξέσπασε η φωτιά τελούν υπό διερεύνηση και οι συνθήκες.

Επειδή ήταν νύχτα παρότι η φωτιά ήταν στο ορεινό όγκο πάνω από οικισμούς, που δεν τους απείλησε άμεσα, έγινε εισήγηση για προληπτικούς λόγους και τελικά εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί. Πρόκειται για τους οικισμούς Κόρφος, Ήλιος και Κιουρκάτι. Ανάλογη εισήγηση έγινε και για την Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας, όπου όμως δεν κρίθηκε τελικά απαραίτητο να γίνει εκκένωση.

Πλέον η φωτιά εμφανίζει κάπως καλύτερη εικόνα και παραμένει στον ορεινό όγκο πάνω από τους οικισμούς της περιοχής, χωρίς όμως να απειλεί άμεσα σπίτια. Μετά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, με το πρώτο φως της ημέρες έφτασαν στο σημείο μεγάλες επίγειες και εναέριες ενισχύσεις.

Στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 6 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη, ενώ τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν από τα ξημερώματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα