Φωτιά στον Κιθαιρώνα Αττικής – Μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης

Φωτιά στον Κιθαιρώνα Αττικής – Μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης
Πυρκαγιά σε δασική έκταση Eurokinissi

Η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατο σημείο καίγοντας δασική έκταση. Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν αεροσκάφη και ελικόπτερα - Μαίνεται η φωτιά στο Ναύπλιο.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή του Κιθαιρώνα Αττικής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 11 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Επιχειρήσεων, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, ενώ την επιχείρηση κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στο σημείο. 

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στο Ναύπλιο

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Κουτσούρια στην Πρόνοια Ναυπλίου.

Σύμφωνα με το argonafplianews.gr, η φωτιά έχει ήδη φτάσει σε αυλές σπιτιών και σχεδόν στην μάντρα του νεκροταφείου Ναυπλίου, ενώ έκλεισε ο δρόμος προς Καραθώνα.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και εναέρια μέσα.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, «η φωτιά πλησίασε κάποια σπίτια της περιοχής, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν ήδη στο συγκεκριμένο σημείο σταμάτησαν έγκαιρα το πύρινο μέτωπο».

Επίσης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «η Αστυνομία διέκοψε προσωρινά την κυκλοφορία, προκειμένου να διέλθουν, χωρίς προβλήματα, τα πυροσβεστικά μέσα», ενώ όπως προσέθεσε, «σε όποια σημεία δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα πυροσβεστικά οχήματα, το έργο της πυρόσβεσης το έχουν αναλάβει τα εναέρια μέσα». Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή Κουτσούρια επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα