Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Γιατί οι κάτοικοι δεν έλαβαν μήνυμα από το 112

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Γιατί οι κάτοικοι δεν έλαβαν μήνυμα από το 112
Μεγάλη φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας -

Στο ερώτημα γιατί δεν έλαβαν μήνυμα από το 112 οι κάτοικοι των οικισμών που εκκενώθηκαν εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε στον Σχίνο, απάντησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής

Έξι οικισμοί έχουν εκκενωθεί εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο Κορινθίας, ενώ και αρκετοί κάτοικοι του Αλεποχωρίου έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Στο ερώτημα γιατί οι κάτοικοι των περιοχών αυτών δεν ενημερώθηκαν για τον κίνδυνο της πυρκαγιάς από το 112, απάντησε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος, ο αριθμός λειτούργησε αλλά οι κάτοικοι “δεν χρειάστηκε να λάβουν SMS γιατί δεν κινδύνεψε κανείς, με την έννοια ότι δεν έφτασε η πυρκαγιά στις κατοικίες και δεν χρειάστηκε να γίνει κάποια ενημέρωση”.

Όπως ειπε “δεν κρίθηκε απαραίτητη” η αποστολή έκτακτης ειδοποίησης, προσθέτοντας πως τις βραδινές ώρες “πρέπει να γίνεται με προσοχή η αποστολή τέτοιων μηνυμάτων”.

“Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι ένα μήνυμα τα ξημερώματα μπορεί να δημιουργήσει και πανικό”, κατέληξε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα