Κόρινθος: Μαίνεται η φωτιά στο Σχίνο Λουτρακίου και κινείται προς Αλεποχώρι – Εκκενώθηκαν 6 χωριά

Κόρινθος: Μαίνεται η φωτιά στο Σχίνο Λουτρακίου και κινείται προς Αλεποχώρι – Εκκενώθηκαν 6 χωριά
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Σχινό Κορινθίας Eurokinissi

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης σε δασική έκταση στον Σχίνο Λουτρακίου. Ισχυροί δυτικοί άνεμοι την προωθούν προς το Αλεποχώρι. Έχουν εκκενωθεί έξι οικισμοί και δύο μοναστήρια, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές σε σπίτια. Έρευνες για εμπρησμό.

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει από αργά τη νύχτα της Τετάρτης στο Σχίνο Κορινθίας κάτω από ύποπτες συνθήκες και ενώ στην περιοχή έπνεαν εξαιρετικά δυνατοί άνεμοι.

Μάλιστα, ακριβώς λόγω των συνθηκών αυτών, στο σημείο βρίσκεται από τα μεσάνυχτα με εντολή του Αρχηγού της Πυροσβεστικής Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διενέργεια έρευνας. Επικεφαλής των ισχυρότατων δυνάμεων που επιχειρούν στο σημείο έχει τεθεί πλέον ο ίδιος ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής.

Στην περιοχή έχουν επικρατήσει δυνατοί δυτικοί άνεμοι εντάσεων 4 μποφόρ με ριπές εντάσεως 7 μποφόρ, που προωθούν και εξαπλώνουν την φωτιά στο παραλιακό μέτωπο προς Αλεποχώρι.

Ήδη, κάτοικοι του Αλεποχωρίου έχουν αρχίσει να εκκενώνουν τα σπίτια τους, προληπτικά και χωρίς ωστόσο, να υπάρχει μέχρι στιγμής σχετική εισήγηση.

Η μάχη με τις φλόγες ήταν ολονύχτια. Από τη νύχτα και τα ξημερώματα με εισήγηση της Πυροσβεστικής και απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν εκκενωθεί έξι χωριά και δύο μοναστήρια. Συγκεκριμένα, έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά και οι Ιερές Μονές Αγίου Ιωάννη Μακρινού και Αγίας Παρασκευής. Υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές σε τουλάχιστον 2-3 σπίτια της περιοχής.

Με τις ενισχύσεις που έγιναν από το πρωί, πλέον στην περιοχή επιχειρούν συνολικά και από διάφορες περιοχές, 182 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων, 62 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 8 αεροσκάφη Canadair, 9 αεροσκάφη PZL, ένα ελικόπτερο CHINOOK και δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και του Π.Σ. για συντονισμό από αέρος. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες. Με τις ενισχύσεις που έγιναν από το πρωί, πλέον στην περιοχή επιχειρούν συνολικά και από διάφορες περιοχές, 182 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων, 62 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 8 αεροσκάφη Canadair, 9 αεροσκάφη PZL, ένα ελικόπτερο CHINOOK και δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και του Π.Σ. για συντονισμό από αέρος. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

Μαίνεται η φωτιά στο Σχίνο Λουτρακίου και κινείται προς Αλεποχώρι Eurokinissi

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Σχινό Κορινθίας Eurokinissi

Εξαιτίας της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην διασταύρωση του Πόρτο Γερμενό -Ψάθα ρεύμα προς Ψάθα, στο Αλεποχώρι προς Σχίνο, στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου από το 21 χλμ προς το Αλεποχώρι, στον κόμβο Μεγάρων-Αλεποχωρίου στο ρεύμα προς Αλεποχώρι και στην περιοχή Δελφίνια επί της οδού Χρυσανθέμων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάζι.

korinthostv.gr


Δήμαρχος Λουτρακίου: Έχουν καεί 2-3 σπίτια

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Δήμαρχος Λουτρακίου τόνισε πως η φωτιά κατευθύνεται προς το Αλεποχώρι ενώ τα πρώτα αεροπλάνα απογειώθηκαν για να συνδράμουν στη κατάσβεση. Ο Δήμαρχος Λουτρακίου είπε πως έχουν καεί 2-3 σπίτια αλλά δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές ενώ ορισμένοι κάτοικοι έφυγαν για την Αθήνα. Τα σπίτια που κάηκαν είναι στο Σχίνο όπου και ξεκίνησε η εστία της φωτιάς. Υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να πει ακόμη για το ακριβές σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά, ενώ το σημείο της φωτιάς δεν είχε καεί ποτέ στο παρελθόν.

Για κατοικίες που κάηκαν έκανε λόγο το πρωί της Πέμπτης και ο κοινοτάρχης Σχίνου, Δημήτρης Λάμπρου. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, έχουν καεί τρία σπίτια στις Βαμβακιές, καθώς και μία ακόμη κατοικία και 2 σκάφη στη Μαυρολίμνη.

Κορινθία: Μαρτυρίες κατοίκων που εκκένωσαν τα σπίτια τους

«Στις 4 τα ξημερώματα πέρασε η αστυνομία και μας έδιωξε. Στα αυτοκίνητά μας κάτσαμε, δεν υπήρχε άλλη λύση» δήλωσε κάτοικος της περιοχής στο Open, ο οποίος κλήθηκε να εκκενώσει το σπίτι του.

Δείτε τις μαρτυρίες κατοίκων:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα