Φωτιές σε εξέλιξη σε Σταμάτα και Ανατολική Μάνη

Φωτιές σε εξέλιξη σε Σταμάτα και Ανατολική Μάνη
Φωτιά (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) Eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκονται φωτιές στη Σταμάτα, σε αγροτοδασική έκταση και στην Ανατολική Μάνη στο χωριό του Αγίου Κυπριανού. Δεν κινδυνεύουν άμεσα τα σπίτια σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρ'όλο που πνέουν δυνατοί άνεμοι. Στη Μάνη οι λουόμενοι μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους.

Δύο νέες φωτιές βρίσκονται σε εξέλιξη που ξέσπασαν στην Σταμάτα Αττικής και στην Ανατολική Μάνη.

Στην Σταμάτα η φωτιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Κτήμα Κοκοτού. Υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια αλλά δεν κινδυνεύουν σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα και ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση και χαμηλή βλάστηση, κοντά στο χωριού του Αγίου Κυπριανού, στην Ανατολική Μάνη. Επίσης η εικόνα που έχει η Πυροσβεστική είναι πως δεν κινδυνεύουν άμεσα τα σπίτια παρά την εγγύτητα του πύρινου μετώπου καθώς δεν πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Στο σημείο έχουν κινητοποιηθεί άμεσα και επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 3 αεροσκάφη PZL και ένα ελικόπτερο, ενώ για προληπτικούς λόγους οι λουόμενοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα