Φωτιές σε Ηλεία, Κορινθία και Ρόδο, όπου κάηκε ένα σπίτι και έγινε μερική εκκένωση σε χωριό

Φωτιές σε Ηλεία, Κορινθία και Ρόδο, όπου κάηκε ένα σπίτι και έγινε μερική εκκένωση σε χωριό
eurokinissi

Μαίνονται τα πύρηνα μέτωπα με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στη Ρόδο. Η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στα σπίτια του χωριού Σορωνή και υπέστη ζημιές ένα σπίτι. Μάρτυρες κάνουν λόγο για αγρότη που έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών και κλαδιά.

Ακόμη μία δύσκολη ημέρα σήμερα για την Πυροσβεστική από απανωτές δασικές φωτιές ανά τη χώρα που και σήμερα, στην πλειονότητά τους οφείλονται σε άτομα που καίνε τα υπολείμματα καλλιεργειών τους και ξερόκλαδα, προκαλώντας πονοκέφαλο στις Αρχές και μεγάλο προβληματισμό.

Φωτιά στη Ρόδο: Κάηκε ένα σπίτι

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Σορωνή Ρόδου σε αγροτοδασική έκταση και σύντομα λόγω δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πήρε διαστάσεις και έφτασε στα πρώτα σπίτια του χωριού, με αποτέλεσμα ένα σπίτι να υποστεί ζημιές, ενώ νωρίτερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση είχε προχωρήσει στην μερική εκκένωση του χωριού και στην έγκαιρη απομάκρυνση των παιδιών από τα σχολεία.

Μάρτυρες κάνουν λόγο για αγρότη που έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών και κλαδιά και πραγματοποιείται σχετική έρευνα για τον εντοπισμό του υπαιτίου. Αυτή την ώρα η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη καθώς έχει υποχωρήσει η ένταση των ανέμων. Στο σημείο επιχειρούν 61 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Μάχη με τις φλόγες σε Κορινθία και Ηλεία

Σε μία άλλη πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί σε δασική έκταση στην Κορφιώτισσα Ξυλοκάστρου Κορινθίας, δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές. Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 12 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Λιβαδάκι του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων είναι σε ύφεση και επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα. Μέχρι τις μεσημεριανές ώρες επιχείρησαν 3 αεροσκάφη, καθώς και ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα