Μαίνονται οι φωτιές σε Δαδιά, Φθιώτιδα – Υπό έλεγχο σε Καβάλα και Σουφλί

Μαίνονται οι φωτιές σε Δαδιά, Φθιώτιδα – Υπό έλεγχο σε Καβάλα και Σουφλί
Φωτιά στον Έβρο INTIME NEWS

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης (28/07) στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς μαίνεται το μέτωπο στη Φθιώτιδα. Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Κορωπί και Σουφλί.

Και ενώ το πύρινο μέτωπο στο δάσος της Δαδιάς εξακολουθεί να μαίνεται για όγδοη ημέρα κάνοντας στάχτη χιλιάδες στρέμματα του Εθνικού Πάρκου, μία νέα φωτιά προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά σημειώθηκε στην περιοχή Λάβαρα Σουφλίου, κινητοποιώντας επίγειες και εναέριες δυνάμεις, μέτωπο το οποίο τέθηκε υπό έλεγχο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε κατά της μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης (28/07) στην περιοχή Κηπιά Παγγαίου στην Καβάλα.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Φωτιά σημειώθηκε όμως και σε γεωργική έκταση πλησίον της περιοχής Λυγαριά Φθιώτιδος.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κορωπί

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα και στις πυροσβεστικές δυνάμεις της Αττικής μετά από φωτιά που σημειώθηκε στο Κορωπί.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι σε οικοπεδικό χώρο καίγοντας χαμηλή βλάστηση και ελαιώνες στη συμβολή των οδών Αγίων Ασωμάτων και Ανδριανού στο Κορωπί Αττικής, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων, καταφέρνοντας να τη θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο.

Ειδικότερα, για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα