Φωτιές στην Αττική: Νύχτα επιφυλακής για Μέγαρα και Σαλαμίνα

Φωτιές στην Αττική: Νύχτα επιφυλακής για Μέγαρα και Σαλαμίνα
Επιχείρηση για κατάσβεση φωτιάς - Φωτό αρχείου sooc

Καλύτερη είναι από το βράδυ της Τετάρτης η εικόνα της φωτιάς στα Μέγαρα και στη Σαλαμίνα, ωστόσο ο φόβος για αναζωπυρώσεις κρατάει την πυροσβεστική σε ολονύχτιο συναγερμό.

Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες και τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Μέγαρα, στη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (20/07) σε αγροτοδασική έκταση στη Βένιζα.

Φωτιά στα Μέγαρα eurokinissi

 

Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, με επακόλουθο να εκκενωθούν οι οικισμοί Ζάχουλη και Παπαγιαννέικα καθώς αυτή κατευθύνθηκε προς το Αλεποχώρι.

Το θετικό είναι ότι “έσπασε” το μέτωπο στη Λούμπα και οι άνεμοι το βράδυ “έπεσαν”, διευκολύνοντας έτσι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Τρία μέτωπα σε μια ώρα στη Σαλαμίνα

Το απόγευμα τρεις φωτιές εκδηλώθηκαν στη Σαλαμίνα, μέσα σε διάστημα μιας ώρας, κάνοντας τον δήμαρχο να αφήνει σαφείς υπόνοιες για εμπρησμό.

Η μία ξέσπασε σε δασική έκταση στο λόφο Πατρίς στη Σαλαμίνα. Έκαιγε κοντά σε κατοικημένη περιοχή, στα Αλώνια, κοντά στο Ευριπίδειο Θέατρο. Η δεύτερη στην περιοχή Ανεμόμυλοι και η τρίτη στην περιοχή Σαμάρι. Νωρίς το βράδυ, οι φωτιές στις δύο τελευταίες περιοχές τέθηκαν υπό έλεγχο ενώ στο λόφο Πατρίς είναι αντιμετωπίσημη.

Αποκαΐδια και οργή στην Πεντέλη

Αποκαΐδια, καταστροφές, οργή και αγανάκτηση άφησε πίσω της η μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη, η οποία έκαιγε από το μεσημέρι της Τρίτης (19/07). Ένας 80χρονος αυτοκτόνησε, μη αντέχοντας να βλέπει το σπίτι του να καίγεται για τρίτη φορά ενώ 34 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο ρεπόρτερ του NEWS24/7, Μάνος Φραγκιουδάκης βρέθηκε στην περιοχή της  φωτιάς και μετέδωσε συγκλονιστικές εικόνες.

Σπίτι καίγεται στη Διώνη NEWS 24/7

Νωρίτερα, ο Μάνος Φραγκιουδάκης βρέθηκε και στο μεγαλύτερο μέτωπο της Παλλήνης, όπου σημειώθηκε αναζωπύρωση σε ένα οικόπεδο με πεύκα. Οι φλόγες τύλιξαν το σπίτι που βρίσκεται δίπλα στο οικόπεδο.

Ο πρωθυπουργός μετέβη, για δεύτερη φορά, στο συντονιστικό κέντρο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, δηλώνονας ότι οι ζημιές στην Πεντέλη “φαίνεται να είναι περιορισμένες” και ότι “Στατιστικά κάποιες φωτιές θα ξεφύγουν και δεν θα έχουμε έγκαιρη παρέμβαση”, τονίζοντας ότι το επίπεδο οργάνωσης και συντονισμού είναι φέτος καλύτερο από το παρελθόν.

Σε έκτακτη ενημέρωση, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε ότι “ο σωστός συντονισμός των δυνάμεων δεν ήταν τυχαίος”. Νωρίτερα, πολίτες είχαν εκφράσει την οργή και την απογοήτευσή τους για την αντίδραση των αρμοδίων, κάνοντας λόγο για ελλείψεις πυροσβεστών και συντονισμού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα