Φωτιές στη Σαλαμίνα: Υπόνοιες του δημάρχου για εμπρησμό

Φωτιές στη Σαλαμίνα: Υπόνοιες του δημάρχου για εμπρησμό
Φωτιά στη Σαλαμίνα

Τρεις φωτιές εκδηλώθηκαν σε διάστημα μιας ώρας στη Σαλαμίνα, με τον δήμαρχο να δηλώνει σίγουρος ότι δεν επρόκειτο για σύμπτωση.

Σαφείς υπόνοιες για εμπρησμό άφησε ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος μετά τις τρεις φωτιές που εκδηλώθηκαν μέσα σε διάστημα μιας ώρας στο νησί.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος επεσήμανε: “Αυτή την εικόνα έχω, τρία διαφορετικά μέτωπα, δίπλα στο κέντρο της πόλης, έχουμε δώσει εντολή εκκένωσης για να μην έχουμε προβλήματα. Λίγες δεκάδες μέτρα είναι η φωτιά μακριά από τα σπίτια. Δεν έχουμε εικόνα ακόμα για καμένα σπίτια ή αυτοκίνητα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Ο στόχος είναι να εκκενωθεί η περιοχή εγκαίρως για την ασφάλεια του κόσμου. Δεν με προβληματίζει το τριπλό μέτωπο είμαι σίγουρος τι συμβαίνει. Είδαμε φωτιά το ένα μέτωπο και αμέσως απέναντι στον άλλο λόφο ξέσπασε η άλλη».

Τρεις φωτιές μέσα σε μια ώρα

Φωτιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία, εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (20/07) σε τρία μέτωπα στη Σαλαμίνα σε διάστημα μιας ώρας.

Η μία ξέσπασε σε δασική έκταση στο λόφο Πατρίς στη Σαλαμίνα. Έκαιγε κοντά σε κατοικημένη περιοχή, στα Αλώνια, κοντά στο Ευριπίδειο Θέατρο. Η δεύτερη στην περιοχή Ανεμόμυλοι και η τρίτη στην περιοχή Σαμάρι. Νωρίς το βράδυ, οι φωτιές στις δύο τελευταίες περιοχές τέθηκαν υπό έλεγχο ενώ στο λόφο Πατρίς είναι αντιμετωπίσημη.

Με μήνυμα από το 112 κλήθηκαν οι πολίτες που βρίσκονταν στους πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου, να μετακινηθούν προς παραλία Ακτή Καραϊσκάκη.

 

Λίγη ώρα αργότερα, εστάλη και δεύτερο μήνυμα που αφορούσε εκκένωση των οδών Αγίου Νικολάου και Αγίου Θεράποντος ενώ υπήρξε και εντολη εκκένωσης του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας, η οποία ωστόσο αναβλήθηκε. Ένας ασθενής με έμφραγμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Νίκαιας.

 

Στην κατάσβεσή της συμμετέχουν 26 πυροσβέστες, 12 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Στο νησί σπεύδουν και 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα από τον Πειραιά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα