Φωτογραφίες: Έτσι εκπαιδεύονται οι Έλληνες καταδρομείς της Μαύρης Μοίρας στα χιόνια

Φωτογραφίες: Έτσι εκπαιδεύονται οι Έλληνες καταδρομείς της Μαύρης Μοίρας στα χιόνια

Φωτογραφίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού από την δύσκολη εκπαίδευση της Μαύρης Μοίρας Καταδρομών σε χιονοσκεπείς περιοχές (Pics)

Η Ε’ Μοίρα Καταδρομών, γνωστή και ως η “Μαύρη Μοίρα”, έχει ως έδρα της τη Δράμα. Από πολλούς θεωρείται η πλέον μάχιμη Μοίρα καταδρομών, μιας και συγκεντρώνει συχνά υψηλότατες βαθμολογίες στις ασκήσεις μεταξύ των Ειδικών Δυνάμεων.

Αποτελείται από 3 Λόχους Κρούσεως, ένα Λόχο Υποστηρίξεως (ΛΥΠ) κι ένα Λόχο Διοικήσεως (Λ/Δ). Κάθε Λόχος Κρούσεως απαρτίζεται από 4 Διμοιρίες, εκ των οποίων η μία είναι η Διμοιρία Υποστηρίξεως (ΔΥΠ), και η κάθε Διμοιρία με τη σειρά της αποτελείται από 3 Ομάδες, ενώ η ΔΥΠ χωρίζεται σε Ομάδα Πολυβόλων με 2 στοιχεία, Ομάδα Όλμων με 2 στοιχεία και Ομάδα Αντιαρματικών με 3 στοιχεία.

O ΛΥΠ αποτελείται από τη Διμοιρία Πολυβόλων με 6 στοιχεία, Διμοιρία Όλμων με 8 στοιχεία και τη Διμοιρία Αντιαρματικών με 6 στοιχεία MILAN. Σύμφωνα με την παράδοση, ο κάθε Λόχος Κρούσεως διατηρεί ξεχωριστή ονομασία, όπως συνέβαινε με τους πρώτους ΛΟΚ που είχαν δημιουργηθεί.

Το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσης διεξάγεται στα βουνά της Ελλάδας και οι δυνάμεις αυτές ειδικεύονται στον ορεινό αγώνα, στην επιβίωση και στον ανορθόδοξο πόλεμο. Οι ορεινές μοίρες καταδρομών Β’ ΜΚ, Δ’ ΜΚ, Ε’ ΜΚ, είναι οι μονάδες σε υπηρεσία των Ελλήνων Ορεινών Καταδρομέων (Θεσσαλονίκη, Νάουσα, Δράμα). Λόγω των ευαίσθητων αποστολών που θα κληθούν να αναλάβουν η εκπαίδευσή τους είναι υψηλού επιπέδου. Η επάνδρωσή της στηρίζεται στην εθελοντική κατάταξη τόσο των μόνιμων όσο και των εφέδρων. Η εκπαίδευσή τους είναι πολύ σκληρή και άκρως απαιτητική.

Όπως ανακοινώνει το ΓΕΣ, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, από 06 έως 10 Φεβρουαρίου 2017, η Ε΄ Μοίρα Καταδρομών πραγματοποίησε εκπαίδευση σε χιονοσκεπείς περιοχές.

Από την εκπαίδευση μας έρχονται και οι παρακάτω, εντυπωσιακές φωτογραφίες:

 

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα