Φρίκη και απανθρωπιά στη Δράμα. Δολοφόνησαν αδέσποτα με υδροκυάνιο

Φρίκη και απανθρωπιά στη Δράμα. Δολοφόνησαν αδέσποτα με υδροκυάνιο

Δολοφόνησαν πλήθος αδέσποτων σκύλων με υδροκυάνιο στη Δράμα – Στην Εισαγγελία η υπόθεση

Με... υδροκυάνιο, μια ιδιαίτερα επικίνδυνη ουσία για κάθε μορφή ζωής, δηλητηρίασαν άγνωστοι ή άγνωστος μέχρι στιγμής πλήθος αδέσποτων σκύλων πριν από μερικές ημέρες στο Δοξάτο, της Δράμας. 

Αυτό προέκυψε μετά από σχετικούς ελέγχους, με την υπόθεση πλέον να παίρνει και τον δρόμο της δικαιοσύνης. Το περιστατικό έχει θορυβήσει εντόνως τόσο τις φιλοζωικές οργανώσεις όσο και τις Αρχές στην περιοχή αλλά και τους κατοίκους, δεδομένου και του γεγονότος πως η δηλητηρίαση ήταν μαζική.

ADVERTISING

Άμεση ήταν αρχικά η αντίδραση του Δημάρχου Δοξάτου, ο οποίος επικήρυξε με το ποσό των 1.000 ευρώ τους δράστες ή τον δράστη αυτής της αποτρόπαιης πράξης ενώ ακολούθησε και τοξικολογικός έλεγχος από πλευράς των Υπηρεσιών της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Με πρωτοβουλία των κτηνιάτρων έγινε λήψη δείγματος από τα νεκρά ζώα και διαπιστώθηκε πως ο αδίστακτος δράστης χρησιμοποίησε υδροκυάνιο, κάτι που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία.

“Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θεωρεί σκόπιμο να τονίσει την κατακραυγή της κοινωνίας της Δράμας, όλης της Περιφέρειας και όλου του εδαφικού της χώρου κατά της ειδεχθούς αυτής πράξης και να δηλώσει ότι είναι έξω από τις λογικές της κοινωνίας μας” αναφέρει μεταξύ σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια, ενώ από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης ζήτησε από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες να κάνουν τις αναγκαίες ενέργειες για την προστασία των αδέσποτων ζώων αφενός και από τις Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας να ενεργήσουν  τα δέοντα για την προστασία της.

Το υδροκυάνιο είναι αυστηρά απαγορευμένο και η κυκλοφορία και χρήση του παράνομη.  Είναι δε εξαιρετικά επικίνδυνο και για όποιον έλθει σε επαφή με τη συσκευασία του, που είναι μικροί κύλινδροι παραφίνης.

Παράλληλα,  δόθηκε εντολή τα συγκεκριμένα περιστατικά να αναφερθούν με λεπτομέρειες στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Δράμας.

Πηγή: thrakitoday.com

SHARE:

24Media Network