Φύγε εσύ, έλα εσύ…ή όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις περιπτώσεις οικειοθελούς αποχώρησης από την εργασία

Υπουργείο Εργασίας
EUROKINISSI

Τι ισχύει με τον νέο νόμο για την αγορά εργασίας και το ασφαλιστικό

Νόμος του κράτους είναι από χθες το βράδυ οι ρυθμίσεις που εισηγήθηκε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος για την αγορά εργασίας και το ασφαλιστικό.

 Ο νέος νόμος δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης και είναι ο ν.4488/2017 με ημερομηνία 13/9/2017. Μία από τις σημαντικότερες ρυθμίσεις που περιέχει αφορούν στο άρθρο 38 και στις «οικειοθελείς αποχωρήσεις» των εργαζομένων από την εργασίας τους. Αποχωρήσεις, τις οποίες πριν το νόμο αυτό, σε αρκετές περιπτώσεις ο άμεσα ενδιαφερόμενος και θιγόμενος, δηλαδή ο εργαζόμενος τις μάθαινε πολλές φορές εβδομάδες ή και μήνες αργότερα. Το άμεσο αποτέλεσμα ήταν να χάνει και τις χρονικές προθεσμίες που προβλέπονται από τη νομοθεσία για να διεκδικήσει το δίκαιο του όταν επρόκειτο, όχι για οικειοθελή αποχώρηση, αλλά για καραμπινάτη απόλυση.

Ποια είναι η νέα διαδικασία που προβλέπει ο νόμος

Ηλεκτρονική αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού.  Ο εργοδότης υποχρεούται να αναγγέλλει, με ηλεκτρονική υποβολή των σχετικών εντύπων στο πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «ΕΡΓΑΝΗ», κάθε περίπτωση οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού ή καταγγελίας σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου ή λήξης σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου το αργότερο τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα αποχώρησης του μισθωτού ή καταγγελίας της σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου ή λήξης της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου, αντίστοιχα.

Στο εξής, δηλαδή από τις 13/9/2017, η αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης του μισθωτού θα πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά είτε από ηλεκτρονικά σαρωμένο έντυπο υπογεγραμμένο από τον εργοδότη και τον εργαζόμενο είτε από εξώδικη δήλωση του εργοδότη προς τον εργαζόμενο, με την οποία τον ενημερώνει ότι υπάρχει οικειοθελής αποχώρησή του και ότι αυτή θα αναγγελθεί στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Στην τελευταία περίπτωση, η εξώδικη δήλωση του εργοδότη επιδίδεται στον εργαζόμενο το αργότερο τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες από την οικειοθελή του αποχώρηση και η αναγγελία γίνεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την επίδοση της εξώδικης δήλωσης. Αν ο εργοδότης δεν τηρήσει εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις αναγγελίας οικειοθελούς αποχώρησης, συμπεριλαμβανομένης της υποβολής των συνοδευτικών εγγράφων της παρούσας, η σύμβαση εργασίας θεωρείται ότι λύθηκε με άτακτη καταγγελία του εργοδότη (άρθρο 38).

Φωτογραφία: Eurokinissi

SHARE:

24Media Network