Φυλάκιση 25 μηνών και πρόστιμο 5.000 ευρώ σε κατηγορούμενο για θανάτωση σκύλου με πυροβολισμό

Λουκέτο σε όλες τις αίθουσες του Δικαστικούτ Μεγάρου των Τρικάλων έβαλαν από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, πρώτη μέρα του δικαστικού έτους και κλιμακωτά μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί όλων των βαθμίδων που απέχουν από τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο κινητοποιήσεων, με σημείο αιχμής τις σχεδιαζόμενες από την κυβέρνηση περικοπές (περίπου 25%) στο μισθολόγιό τους. 
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Λουκέτο σε όλες τις αίθουσες του Δικαστικούτ Μεγάρου των Τρικάλων έβαλαν από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, πρώτη μέρα του δικαστικού έτους και κλιμακωτά μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί όλων των βαθμίδων που απέχουν από τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο κινητοποιήσεων, με σημείο αιχμής τις σχεδιαζόμενες από την κυβέρνηση περικοπές (περίπου 25%) στο μισθολόγιό τους. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Με τη χρήση κυνηγετικού όπλου πυροβόλησε δύο φορές εναντίον του σκύλου, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει. Από την έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι το όπλο το κατείχε παράνομα

Βαριά "καμπάνα" άκουσε χθες (18-11-2014) από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, κατηγορούμενος για θανάτωση ζώου με πυροβολισμό, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία. Ο δράστης είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2012 και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη, για πυροβολισμό κατοικίδιου ζώου.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, τότε είχε μπει σε ποιμνιοστάσιο στο Αχίλλειο Αλμυρού, όπου βρίσκονταν τσοπανόσκυλο.

Με τη χρήση κυνηγετικού όπλου πυροβόλησε δύο φορές εναντίον του σκύλου, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει. Από την έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι το όπλο το κατείχε παράνομα.

Το δικαστήριο, αφού άκουσε τις μαρτυρίες, την απολογία του κατηγορούμενου και έλαβε υπόψη του τα στοιχεία της υπόθεσης, τον έκρινε ένοχο. Επέβαλε στον κατηγορούμενο συνολική ποινή φυλάκισης 25 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.

Αποφάσισε η ποινή να έχει αναστέλλουσα δύναμη επί τριετία. Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση κατά της απόφασης. Σημειώνεται ότι το αίτημα για αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network