Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας: Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός όσο συνεχίζεται η κακοκαιρία

Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας: Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός όσο συνεχίζεται η κακοκαιρία

Σχεδόν όλος ο κρατικός μηχανισμός και οι δυνάμεις που έχουμε στη διάθεσή μας ενεργοποιήθηκαν, τόνισε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης. Από τις 2 τα ξημερώματα η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί στην Πατρών-Κορίνθου

«Είμαστε σε ετοιμότητα, να αντιμετωπίσουμε την κακοκαιρία και στόχος μας είναι να κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα», δήλωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, προσθέτοντας ότι «όσο συνεχίζεται η κακοκαιρία, ολόκληρος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας και οι εμπλεκόμενες δυνάμεις, θα είναι σε ετοιμότητα».

Για τον κ. Καπάκη, το όποιο πρόβλημα έχει προκύψει μέχρι στιγμής, έχει αντιμετωπιστεί και μάλιστα, ανέφερε ότι σε σχέση με την κακοκαιρία που διέτρεξε και διατρέχει ολόκληρη τη χώρα, δεν έχουν προκύψει σοβαρά ζητήματα. «Μιλάμε για μια κακοκαιρία, η οποία επηρέασε το σύνολο της χώρας και η οποία συνεχίζεται και σήμερα. Σχεδόν όλος ο κρατικός μηχανισμός και οι δυνάμεις που έχουμε στη διάθεσή μας ενεργοποιήθηκαν», υπογράμμισε.

Όντως, οι χαμηλές θερμοκρασίες παραμένουν και σήμερα, Κυριακή, σε όλη τη χώρα και σύμφωνα με τις πληροφορίες της γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όλη η βόρεια Ελλάδα έχει θερμοκρασίες υπό το μηδέν, στις Σποράδες έχει πολύ χιόνι, ενώ αυτή την ώρα χιονίζει στην Κρήτη.

Από τις 2 τα ξημερώματα η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί στην Πατρών-Κορίνθου

Όσο για το ζήτημα που προέκυψε χθες, Σάββατο, στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, η οποία παρέμεινε κλειστή από χθες αργά το μεσημέρι έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ο κ. Καπάκης επεσήμανε ότι η έντονη χιονόπτωση και τα έργα που γίνονται στο σημείο εκείνο, συνέτειναν ώστε «να υπάρξουν καθυστερήσεις», οι οποίες υπό άλλες συνθήκες «θα ήταν ίσως πιο περιορισμένες».

«Υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις, αλλά η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σχετικά σύντομα, σε σχέση με το σημείο εκείνο στο οποίο προέκυψε το πρόβλημα, καθώς εκεί γίνονται έργα και υπάρχουν μόνο δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και από τις 2 τα ξημερώματα η κυκλοφορία είχε αποκατασταθεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χωρίς θέρμανση ολόκληρη η πόλη της Πτολεμαΐδας

Έντονη χιονόπτωση με παγετό και θερμοκρασίες υπό του μηδενός

SHARE:

24Media Network