Γεμάτα τα κομμωτήρια ενόψει lockdown

Γεμάτα τα κομμωτήρια ενόψει lockdown
Ουρές στα κομμωτήρια, πριν το νέο lockdown Eurokinissi

Η ανακοίνωση της δεύτερης καραντίνας, βρήκε …υποψιασμένους αρκετούς πολίτες, που αυτή τη φορά, αντί για τα σούπερ μάρκετ, έσπευσαν στα κομμωτήρια.

Από το πρωί της Πέμπτης, όταν και ήταν πλέον γνωστό πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει γενικό lockdown στη χώρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είχαν στραφεί στα κομμωτήρια.

Το μεγαλύτερο κύμα ωστόσο ήρθε μετά το μεσημέρι, όταν πλέον ο πρωθυπουργός και ο Σωτήρης Τσιόδρας έκαναν τις ανακοινώσεις και επιβεβαίωσαν την καραντίνα που θα διαρκέσει για ολόκληρο τον Νοέμβρη.

Τα τηλέφωνα στα κομμωτήρια άρχισαν να χτυπούν με μανιώδεις ρυθμούς και τα αιτήματα για ραντεβού πλήθυναν άμεσα, όπως ανέφεραν στο News 24/7 ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι κομμωτηρίων της Αθήνας.

Γυναίκες και άνδρες έσπευσαν να καλλωπιστούν, αυξάνοντας κατά πολύ την κίνηση. Συγκεκριμένα, οι κατά προσέγγιση εκτιμήσεις των ανθρώπων που εργάζονταν το βράδυ της Πέμπτης, πριν το κλείσιμο των κομμωτηρίων, έκαναν λόγω για 50% περισσότερο κόσμο σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες ημέρες.

Η ανακοίνωση, δε, της απόφασης της κυβέρνησης να επιτραπεί κατ’ εξαίρεση, σε όσους ιδιοκτήτες κομμωτηρίων το θελήσουν, να ανοίξουν τα καταστήματά τους το Σαββατοκύριακο, οδήγησε στο να γεμίσουν τα βιβλία των ραντεβού και για τις δύο αυτές ημέρες.

«Είναι θετικό μέτρο για όσους θέλουν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους», είπε στο news 24/7 η Μαρία Σωτηροπούλου, κομμώτρια και πρόεδρος Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδος. «Το είχαμε ζητήσει από την κυβέρνηση και ευτυχώς επετράπη. Η κίνηση είναι αρκετά αυξημένη μετά τις ανακοινώσεις. Άνθρωποι που είχαν ραντεβού την επόμενη εβδομάδα, τα μετέφεραν για αυτές τις ημέρες μέχρι το lockdown, ενώ υπήρξαν και άλλοι που δεν βιάζονται και το ανέβαλλαν για ημερομηνίες μέσα στον Δεκέμβρη. Μην ξεχνάτε πως στα κομμωτήρια δεν επιτρέπεται να περιμένει κανείς απέξω. Δουλεύουμε μόνο με ραντεβού και σε περιορισμένο χρόνο».

Η ίδια πάντως, υπογράμμισε «Ελπίζω ότι οι επιχειρήσεις θα βοηθηθούν. Βρισκόμαστε σε επιμελητήρια, στη ΓΣΕΒΕ, ζητάμε και θα ζητήσουμε και τις επόμενες ημέρες την στήριξη των επιχειρήσεων αλλά πιστεύω πως όλοι πρέπει να έχουμε σε πρώτο πλάνο την δημόσια υγεία. Κατά τη γνώμη μου έπρεπε να γίνει το lockdown γιατί τα πράγματα έχουν ξεφύγει με την πανδημία».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα