Γεωργιάδης: Αυτή η εβδομάδα συνοδεύεται από δύο μεγάλες υπογραφές

Γεωργιάδης: Αυτή η εβδομάδα συνοδεύεται από δύο μεγάλες υπογραφές
Άδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi

Ο Υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για μεγάλη εβδομάδα η οποία θα συνοδευτεί από δύο μεγάλες υπογραφές σε δημόσια και ιδιωτικά έργα.

«Έχουμε σήμερα μια πολύ καλή ημέρα για την κυβέρνηση, για τον πρωθυπουργό, για τον ελληνικό λαό πάνω απ’ όλα, διότι αυτή η εβδομάδα συνοδεύεται από δύο μεγάλες υπογραφές» ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, σε ζωντανή σύνδεση από το Ελληνικό, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως εξήγησε ο υπουργός: «Η πρώτη υπογραφή είναι σήμερα το απόγευμα, παρουσία του κυρίου πρωθυπουργού, όπου από κοινού ο υπουργός Υποδομών, κ. Κώστας Καραμανλής και εγώ ξεμπλοκάραμε τη γραμμή 4 του μετρό, το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Την Παρασκευή, θα υπογραφεί από το ΤΑΙΠΕΔ παρουσία του κ. Σταϊκούρα και εμού, η μεταβίβαση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. στη Lamda Development, που είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό έργο στην Ελλάδα. Άρα, σε μία εβδομάδα θα έχουμε ταυτόχρονα την έναρξη του μεγαλύτερου δημοσίου και του μεγαλύτερου ιδιωτικού επενδυτικού έργου που έχει γίνει ποτέ στη χώρα. Αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα που έχουμε να αλλάξουμε τη ζωή των Ελλήνων, να προσφέρουμε θέσεις εργασίας, να αυξήσουμε τα εισοδήματά τους και να τους δώσουμε μια καλύτερη ζωή».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η εταιρεία, τα έργα ξεκινούν τον Ιούλιο. Σε πρώτη προτεραιότητα είναι η κατασκευή του πάρκου, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο αστικό πάρκο στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει μια καταπληκτική παραλία μήκους 1.5 χιλιομέτρου, ελεύθερη στην πρόσβαση από όλους. Θα γίνει ένα πολύ μεγάλο Μall, 20% μεγαλύτερο από ό,τι το Μall στο Μαρούσι.

Θα γίνει ένας ουρανοξύστης 200 μέτρων για κατοικίες που θα έχουν απεριόριστη θέα μπροστά στη θάλασσα και έτσι θα αποκτήσει η Αθήνα μία σύγχρονη όψη. Εδώ θα φτιαχτεί μία καινούργια πόλη. Θα είναι μία καινούργια πόλη μέσα στην Αθήνα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα