Γεωργιάδης: Σε έναν μήνα θα έχει ομαλοποιηθεί η αγορά των φαρμάκων

Φαρμακείο
Φαρμακείο INTIME NEWS

Αισιοδοξία πως σε έναν μήνα θα έχει ομαλοποιηθεί η αγορά των φαρμάκων εκφράζει η κυβέρνηση μετά τις ελλείψεις που παραητηρούνται στα φαρμακεία.

Ένα μήνα ακόμα θα διαρκέσει το πρόβλημα με τις ελλείψεις των φαρμάκων και η ταλαιπωρία των ασθενών, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Όπως τόνισε, σε έναν μήνα η αγορά των φαρμάκων θα έχει ομαλοποιηθεί και ανέφερε πως η έλλειψη αποτελεί ένα ένα παγκόσμιο πρόβλημα και ιδιαίτερα ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα.

ADVERTISING

"Η έλλειψη φαρμάκων αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα και ιδιαίτερα ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα. Έχει προκαλέσει και πολύ μεγάλη η συζήτηση σχετικά με το πώς η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει μοντέλο και να φτιάξουμε παραγωγή πρώτων υλών και στην Ευρώπη. Σε αυτό η Ελλάδα έχει πρωταγωνιστήσει, και το έχουμε θέσει στο συμβούλιο και έχουμε φτιάξει και επενδύσεις μεγάλες για παραγωγή πρώτων υλών στην Ελλάδα.

Η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί, δε μπορεί να γίνει σε μία μέρα, αλλά σε ένα διάστημα όχι μεγαλύτερο του ενός μήνα από σήμερα. Το πρόβλημα προέκυψε από ένα έλλειμμα παραγωγής από την Κίνα, που είναι η βασική χώρα παραγωγής πρώτων υλών που οδήγησε σε αυτό", δήλωσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φαρμακεία, Άδωνις Γεωργιάδης
SHARE:

24Media Network