ΓΓ υπουργείου Μεταφορών για τις άδειες οδήγησης: Εξάλειψη της αδιαφάνειας, τέλος το "πάρεργο"

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Θάνος Βούρδας
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Θάνος Βούρδας EUROKINISSI

"Περιορίζεται ο αριθμός των εξεταστών στο 1/4 αλλά δεν χάνονται θέσεις εργασίας. Θα στελεχώνουν θέσεις σε άλλες υπηρεσίες" δήλωσε ο Θάνος Βούρδας στον News 24/7 στους 88,6

Για ένα σύστημα που έχει κύριο στόχο την εξάλειψη της αδιαφάνειας και δεν θα είναι πάρεργο για υπαλλήλους έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Θάνος Βούρδας μιλώντας στο News 24/7 στους 88,6 σχετικά με τις αλλαγές στις άδειες οδήγησης.

"Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή αλλάζει όλο το σύστημα εξετάσεων. Καθιερώνει δύο φάσεις στην πρακτική άσκηση σε πίστες και ελεύθερο δρόμο. Χρησιμοποιεί νέα τεχνολογία καταγράφοντας την διαδικασία της εξέτασης. Δημιουργεί σώμα εξεταστών αποκλειστικής απασχόλησης, δεν θα είναι πάρεργο για υπαλλήλους. Διαμορφώνει νέο τοπίο με κύριο στόχο να μην υπάρχει αδιαφάνεια. Περιλαμβάνει επίσης την κάλυψη της αναδρομικής καταβολής της υπερωριακής απασχόλησης" δήλωσε.

Και πρόσθεσε: ""Η πλήρης εφαρμογή του νέου συστήματος που ως σήμερα λειτουργούσε ως “πάρεργο”, άρα υπερωρίες. Για το κομμάτι της αποχής, που ήταν για το υπερωριακό επίδομα, έγινε σαφές ότι θα καταβληθεί αναδρομικά. Περιορίζεται ο αριθμός των εξεταστών στο 1/4 αλλά δεν χάνονται θέσεις εργασίας αλλά θα στελεχώνουν θέσεις σε άλλες υπηρεσίες".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εκπαιδευτές οδηγοί: "Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση"

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τις άδειες οδήγησης

SHARE:

24Media Network