Γιάννος Παπαντωνίου: Ερευνάται η αγοραπωλησία στη Σύρο

Γιάννος Παπαντωνίου: Ερευνάται η αγοραπωλησία στη Σύρο
Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε η απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου για την υπόθεση του προγράμματος εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών το 2003. Νέος κύκλος ερευνών για την αγοραπωλησία του σπιτιού στη Σύρο το 2016.

Δεύτερη δικογραφία, αυτή τη φορά για την αγοραπωλησία του σπιτιού του στη Σύρο, βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης με βασικό κατηγορούμενο το Γιάννο Παπαντωνίου, την ίδια ώρα που ο πρώην υπουργός απολογείται για την υπόθεση του προγράμματος εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών το 2003.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας βρέθηκε σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας, προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος αναφορικά με τη σύμβαση στο πλαίσιο της οποίας φέρεται να έλαβε “δώρο” ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.

Αμέσως μετά την απολογία του, ο κατηγορούμενος προχώρησε σε δηλώσεις, αναφέροντας: “Δεν μου επιβλήθηκε κανένας όρος . Είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα ότι η ελληνική δικαιοσύνη αρχίζει και πια να να λειτουργεί ανεξάρτητα με βάση το νόμο και με βάση τη δικογραφία. Αυτό αποτελεί ένα θετικό βήμα το οποίο νομίζω ότι πέρα από δική μου περίπτωση δημιουργεί κάποια αισιοδοξία”.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου έχει ήδη βρεθεί στη φυλακή μετά την πρώτη του απολογία για την ίδια υπόθεση, καθώς τότε είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος. Σύμφωνα με τη κατηγορητήριο, που έχει συνταχθεί σε βάρος του ήταν ο τελικός αποδέκτης του “μαύρου χρήματος” που φέρεται να διακινήθηκε με πλειάδα τραπεζικών λογαριασμών και off shore εταιριών για να προωθήσει την υπογραφή της σύμβασης εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού στην γαλλική εταιρεία THALES, το 2003, καθώς και εκείνη που αφορούσε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που απέρρεαν από αυτήν.

Η βίλα στη Σύρο

Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός αναμένεται σύντομα να κληθεί ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης, πάλι για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, το οποίο προήλθε από δωροδοκία (πράξη που έχει παραγραφεί). Αυτή τη φορά το κακούργημα αφορά στην αγοραπωλησία του σπιτιού στη Σύρο το 2016. Κατά την κατηγορία, η πώληση φέρεται να ήταν εικονική προκειμένου να “ξεπλυθεί” μαύρο χρήμα που εμφανίζεται να έλαβε ο κατηγορούμενος στο πλαίσιο των εξοπλιστικών συμβάσεων.

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο Γιάννος Παπαντωνίου αρνείται την κατηγορία. Όπως υποστήριξε σχετικά ο συνήγορος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, “πλήττεται το κράτος δικαίου όταν ασκούνται ποινικές διώξεις σε βάρος πολιτών για το αδίκημα της δωροδοκίας όπου ψάχνονται και δεν υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται ότι δωροδόκησαν”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα