Γιατρός με “φακελάκι”: Ελεύθερος με εγγύηση

Γιατρός με “φακελάκι”: Ελεύθερος με εγγύηση
Φακελάκι σε γιατρό... (C)2014 Igor Stevanovic, all rights reserved

Ο χειρουργός του Ιπποκρατείου συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα μετά από καταγγελία καρκινοπαθή. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ.

Ελεύθερος, εφόσον καταβάλει το ποσό των 20.000 ευρώ θα είναι ο χειρούργος του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου που φέρεται να πήρε “φακελάκι”.

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο γιατρός αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, ενώ του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 20.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ο ίδιος κατά πληροφορίες, αρνήθηκε την κατηγορία της δωροληψίας κατ’ εξακολούθηση την οποία αντιμετωπίζει ύστερα από καταγγελία καρκινοπαθούς ασθενούς.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο γιατρός φέρεται να έλαβε συνολικά πάνω από 2.5000 ευρώ. Αρχικά φαίνεται να ζήτησε «φακελάκι» έτσι ώστε να χειρουργήσει τον ασθενή, ενώ εμφανίζεται να επανέλαβε αντίστοιχο αίτημα και μετά την επέμβαση. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός δεν σταμάτησε εκεί, αλλά ζήτησε επιπλέον 600 ευρώ όταν την περασμένη Δευτέρα ο ασθενής εμφάνισε επιπλοκές και χρειάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο. Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, ο κατηγορούμενος ήταν αδιάφορος ως προς την κατάσταση της υγείας του ασθενούς και απαίτησε το ποσό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα