Γηρυόνης: Νεκρή 75χρονη στη Ρόδο – Κατέρρευσε γέφυρα από την κακοκαιρία

Γηρυόνης: Νεκρή 75χρονη στη Ρόδο – Κατέρρευσε γέφυρα από την κακοκαιρία
Κατέρρευσε γέφυρα στη Ρόδο

Η γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν το σπίτι της πλημμύρισε με την ίδια να μην μπορεί να αντιδράσει λόγω κινητικών προβλημάτων. Η Πυροσβεστική δέχτηκε 189 κλήσεις. Έσπασε στα δυο η γέφυρα στο Χαράκι.

Τραγικό θάνατο βρήκε μια 75χρονη το απόγευμα της Δευτέρας την ώρα που η κακοκαιρία Γηρυόνηςσάρωνε τη Ρόδο. Η άτυχη γυναίκα έχασε την ζωή της όταν το σπίτι της πλημμύρισε στην περιοχή της Ιαλυσού.

Η Πυροσβεστική δεν είχε λάβει κλήση για το συγκεκριμένο σπίτι και ενδεχομένως να την απεγκλώβισαν γείτονες καθώς ήταν κατάκοιτη και εντελώς ανήμπορη και εγκλωβισμένη μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Ρόδου όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος της και διενεργείται έρευνα για να διαπιστωθεί το πώς πέθανε και αν ήταν παθολογικά τα αίτια.

Από τις δυνατές καταιγίδες που πλήττουν το νησί, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην πόλη της Ρόδου, στην Ιαλυσό και στην Κρεμαστή.

Δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους, τόσο στην πόλη όσο και σε χωριά, ενώ σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος.

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί έως τώρα 189 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από το νησί της Ρόδου, με περισσότερο πληγείσες περιοχές, την πόλη της Ρόδου, την Ιαλυσό και την Κρεμαστή. Από αυτές μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έχει προχωρήσει σε 38 αντλήσεις, 7 παροχές βοήθειας και απεγκλωβισμούς, 6 επιχειρήσεις διάσωσης από σπίτια και αυτοκίνητα και 17 κοπές δέντρων.

Η γέφυρα στο Χαράκι, επί της Εθνικής Οδού Ρόδου-Λίνδου, δεν άντεξε τα ορμητικά νερά και κατέρρευσε. Την 12η Νοεμβρίου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος είχε διατάξει το κλείσιμο της, λόγω κινδύνου αιφνίδιας κατάρρευσής της, μετά την καταστροφή που υπέστη από την έντονη βροχόπτωση της 5ης Νοεμβρίου 2019.

Καταστροφές στη Ρόδο από τις καταιγίδες - Μια νεκρή

Η συγκεκριμένη γέφυρα η οποία κατασκευάστηκε το 1972, παρακολουθείτο στενά από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με συνεχείς αυτοψίες σε τακτά χρονικά διαστήματα και ειδικότερα μετά από κάθε νεροποντή. Η απόφαση του Περιφερειάρχη αποδείχτηκε απολύτως ορθή.

Η τελευταία “πράξη” του Γηρυόνη – Βελτίωση την Τρίτη

Μετά το πέρασμα του από τη Δυτική Ελλάδα και την Αττική που άφησε πίσω του εικόνες καταστροφής, η κακοκαιρία Γηρυόνης καθώς υποχωρεί “σφυροκοπά” στην τελευταία πράξη του, το βράδυ της Δευτέρας, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και περιοχές της Μακεδονίας, ενώ αύριο Τρίτη οι βροχές θα συνεχιστούν στα ανατολικά αλλά σημαντικά εξασθενημένες.

Το μέτωπο που σάρωσε την Ρόδο το βράδυ της Δευτέρας

Κατερίνη: Η Θάλασσα βγήκε στη στεριά

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε πώς οι Αρχές θα παραμέινουν σε επιφυλακή μέχρι την εκτόνωση των φαινομένων

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα