Γκάφα ολκής στη Ξάνθη: Κίνδυνος θάνατος για τους τυφλούς! Τοποθέτησαν κολόνα της ΔΕΗ πάνω στη... διάβαση

Γκάφα ολκής  στη Ξάνθη: Κίνδυνος θάνατος για τους τυφλούς! Τοποθέτησαν κολόνα της ΔΕΗ πάνω στη... διάβαση

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το γιατί η εν λόγω κολόνα βρίσκεται στη μέση ακριβώς της διάβασης και όχι λίγα μέτρα δεξιά ή αριστερά, ώστε να μην ενοχλεί! (Vid+Pics)

Κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος εγκυμονεί μια κολώνα φωτισμού που έχει τοποθετηθεί πάνω ακριβώς σε διάβαση τυφλών στο Εύμοιρο του Δήμου Ξάνθης.

Πρόκειται για μια ξύλινη κολόνα στην οποία πάνω θα καταλήξει κάποιος τυφλός που ενδεχόμενα επιχειρήσει να κάνει χρήση της διάβασης, που θεωρητικά – και μόνο άλλωστε – έχει κατασκευαστεί για να εξυπηρετεί τις ανάγκες πολιτών με προβλήματα όρασης, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη σωματική ακεραιότητα του ίδιου.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το γιατί η εν λόγω κολόνα βρίσκεται στη μέση ακριβώς της διάβασης και όχι λίγα μέτρα δεξιά ή αριστερά, ώστε να μην ενοχλεί, καθώς και το γιατί δεν έχει υπάρξει μέριμνα ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα άμεσα πριν σημειωθεί κάποιο ατύχημα.  

Όπως είναι γνωστό στην περιοχή του Ευμοίρου, και πιο συγκεκριμένα στο σημείο όπου εντοπίζεται η επίμαχη κολόνα, έγιναν πρόσφατα έργα ανάπλασης των πεζοδρομίων αλλά και των νησίδων του δρόμου, οπότε και τοποθετήθηκαν οι κίτρινες διαβάσεις για τους τυφλούς. Ωστόσο εκ του αποτελέσματος οι παρεμβάσεις που έγιναν για τη βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας των ΑμΕΑ της πόλης κρίνονται ως ανεπιτυχείς.

Γκάφα ολκής  στη Ξάνθη: Κίνδυνος θάνατος για τους τυφλούς! Τοποθέτησαν κολόνα της ΔΕΗ πάνω στη... διάβαση

Πριν από μερικές ημέρες η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής του Δήμου Ξάνθης έλαβε απόφαση για τη μετακίνηση τμήματος διάβασης τυφλών που έχει τοποθετηθεί στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, με το σκεπτικό ότι αυτή δεν ήταν χρηστική για τους τυφλούς μιας και κατέληγε σε σκαλοπάτια. Έτσι αποφασίστηκε να μετακινηθεί λίγα μέτρα δεξιότερα ώστε να συνδεθεί με άλλη διάβαση τυφλών που βρίσκεται επίσης στην περιοχή. Ωστόσο μέλη της αντιπολίτευσης καυτηρίασαν τότε την απόφαση αυτή λέγοντας πως το εν λόγω επιχείρημα είναι απλώς η πρόφαση και πως η πραγματική αιτία της μετακίνησης της λωρίδας ήταν ότι η διάβαση “ενοχλούσε” κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος το οποίο αναπτύσσει τραπεζοκαθίσματα στο σημείο.

Φυσικά, οι παραφωνίες που παρουσιάζουν οι κίτρινες διαβάσεις των τυφλών μέσα στην πόλη της Ξάνθης είναι σχεδόν αναρίθμητες ενώ όπως έχουν επισημάνει και οι εκπρόσωποι των συλλόγων ΑμΕΑ, κατά καιρούς, η πόλη παρουσιάζεται αφιλόξενη για τους ίδιους ενώ η σωματική τους ακεραιότητα τίθεται σε κίνδυνο καθημερινά.

πηγή: thrakitoday.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κολόνα φωτισμού μέσα σε διάβαση τυφλών στην Ξάνθη

SHARE:

24Media Network