Γκάγκα: Πριν ήταν λογικό ένα lockdown, τώρα είναι άδικο

Γκάγκα: Πριν ήταν λογικό ένα lockdown, τώρα είναι άδικο
INTIME

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, επισκέφθηκε τα νοσοκομεία του Βόλου και της Λαμίας, προκειμένου να δει από κοντά την εφιαλτική, όπως την χαρακτηρίζουν οι γιατροί, κατάσταση στις μονάδες.

Μία ημέρα μετά τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε από εργαζόμενους στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λαμίας, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα βρέθηκε στο Αχιλλιπούλειο νοσοκομείο του Βόλου, για να επιτηρήσει και η ίδια την υπάρχουσα κατάσταση που επικρατεί.

Παρά τις δυσκολίες που επικρατούν στο νοσοκομείο και την “κραυγή αγωνίας” από τους γιατρούς και νοσηλευτές, η ίδια διαβεβαίωσε ότι κανείς δεν θα μείνει χωρίς περίθαλψη.

Αναφορικά με τις προσλήψεις που έγιναν στο Νοσοκομείο Βόλου, η αναπληρώτρια υπουργός τόνισε ότι θα γίνουν κι άλλες και όχι μόνο σε ιατρικό, αλλά και σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Τέλος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προστεθούν και άλλες κλίνες του ιδιωτικού τομέα στη «μάχη» κατά του κορονοϊού.

Σε άλλη επίσκεψή της στο νοσοκομείο της Λαμίας, η κ. Γκάγκα χαρακτήρισε “πάρα πολύ λογικό” το αρχικό lockdown που έγινε, καθώς τότε θεωρούνταν επιβεβλημένο αφού, όπως είπε “τότε δεν ξέραμε τίποτα”. Για ένα νέο lockdown σήμερα, είπε πως “ο κόσμος δεν αντέχει” και το χαρακτήρισε “άδικο”, εφόσον υπάρχει το όπλο του εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

“Τώρα πλέον, δύο χρόνια μετά ξέρουμε πως μεταδίδεται ο ιός και πως να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Αφού πλέον ξέρουμε όλα αυτά δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλείσουμε τον κόσμο στα σπίτια του. Πλέον δεν το αντέχει κανείς. Θα θεωρηθεί από όλους ένα άδικο μέτρο που είναι, άρα οφείλουμε να προσέξουμε τον εαυτό μας και τους δίπλα μας”, πρόσθεσε η κ. Γκάγκα.

Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της κυβέρνησης, ότι δεν τίθεται ζήτημα να κλείσουν ξανά σχολεία, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα σε σχολεία. “Έχουν κλείσει ελάχιστα τμήματα γιατί είχαν πολλά κρούσματα. Η διαμόλυνση είναι στην κοινότητα αλλά δεν είναι μέσα στα σχολεία. Τα παιδιά είναι πολύ προσεκτικά”, κατέληξε.

Δείτε τις δηλώσεις της στο βίντεο του lamianow:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα