Γλυκά Νερά: Υφ’ όρων απόλυση στα 4/5 έκτισης της ποινής προανήγγειλε ο Τσιάρας

Γλυκά Νερά: Υφ’ όρων απόλυση στα 4/5 έκτισης της ποινής προανήγγειλε ο Τσιάρας
Το σπίτι οπου διαπράχθηκε το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Eurokinissi

Αυξάνετα η συνολική ποινή φυλάκισης για την υφ΄όρων απόλυση των κρατούμενων, μετά το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά, όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώνστας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Την αύξηση της εκτιτέας ποινής (συνολική ποινή φυλάκισης) για την υφ΄όρων απόλυση των κρατούμενων από τα 2/5 που είναι σήμερα ως και στα 4/5 ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, κατά την διάρκεια της σημερινής συζήτησης στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και προσέθεσε ότι συζητείται η αυστηροποίηση της προϋπόθεσης για την απόλυση στις περιπτώσεις που έχει επιβληθεί ισόβιος κάθειρξη.

Ειδικότερα, ο κ. Τσιάρας, με αφορμή και την χθεσινή ειδεχθή δολοφονία στα Γλυκά Νερά, ανέφερε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης, μέσω της επιτροπής που εξετάζει τις αλλαγές που θα επέλθουν στον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος ισχύει από την 1η Ιουλίου 2019, θα αυστηροποιήσει το καθεστώς της υφ΄ όρων απόλυσης των καταδικασθέντων, ακόμη και στις περιπτώσεις της ισοβίου καθείρξεως. Επισήμανε ότι η αυστηροποίηση αυτή θα υλοποιηθεί για «την ενίσχυση της ασφάλεια των πολιτών και την ικανοποίηση του κοινού περί δικαίου αισθήματος».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα