ΓΣΕΕ –  ΑΔΕΔΥ: Ποιοι απεργούν την Τετάρτη 6 Απριλίου

ΓΣΕΕ –  ΑΔΕΔΥ: Ποιοι απεργούν την Τετάρτη 6 Απριλίου
Φωτογραφία αρχείου. ΙΝΤΙΜΕ

"Ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει" είναι το κεντρικό σύνθημα της απεργίας που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ποιοι συμμετέχουν, πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς.

Να συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει για την Τετάρτη 6 Απριλίου καλούν τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Οι Ομοσποδνίες διεκδικούν μεταξύ άλλων αύξηση μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους.

Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν:

ΔΗΜΟΣΙΟ: Οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, πολεοδομία, νομαρχίες και δήμους.

ΠΝΟ: Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική.

ΜΜΜ:Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Το συνδικάτο εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ που καλύπτει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (τραμ, μετρό, τρόλεϊ, ΗΣΑΠ), σταθερής τροχιάς, απεργεί όλη την ημέρα.

Στα Λεωφορεία θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ:Στην απεργία συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Στην απεργία θα συμμετέχει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική απεργία

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας την Τετάρτη, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11:00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα