Η ανατριχιαστική μαρτυρία κοπέλας που σώθηκε στο Μάτι

Η ανατριχιαστική μαρτυρία κοπέλας που σώθηκε στο Μάτι
Φωτιά στο Μάτι Eurokinissi

Η Κατερίνα Παντελίδη ήταν ένας από τους ανθρώπους που κατάφεραν να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα στο Μάτι. Το πως το αφηγήθηκε στο BBC.

Για την Κατερίνα Παντελίδη η Δευτέρα μέχρι το μεσημέρι ήταν μία τυπική ημέρα στο σπίτι της στο Μάτι.

Εν συνεχεία όμως, και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, βρέθηκε στη δίνη της φωτιάς καταφέροντας να σώσει τη ζωή της την τελευταία στιγμή.

Η Κατερίνα περιέγραψε την εμπειρία της στον απεσταλμένο του BBC και δεν άφησε περιθώρια παρερμηνείας. Βίωσε μία οριακή κατάσταση η οποία προφανώς θα την σημαδέψει.

Ολα όσα είπε: “Δεν είχαμε καν το χρόνο να πακετάρουμε οτιδήποτε όπως καταλαβαίνετε. Ούτε καν ρούχα, τίποτα δεν είχαμε. Απλά βγήκαμε έξω και αρχίσαμε να τρέχουμε προς το λιμάνι. Τα πάντα καίγονταν. Πιο πριν ήμουν σπίτι και παρακολουθούσα ειδήσεις στην τηλεόραση. Μύρισα τη φωτιά. Βγήκα έξω να δω τι συμβαίνει και διαπίστωσα ότι οι φλόγες πλησίαζαν.

Ετρεξα να σώσω τα σκυλιά και τη γάτα μου, φυσικά ενημέρωσα τους γονείς μου. Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε, βάλαμε στα πρόσωπά μας ρούχα. Η ταχύτητα της φωτιά όμως παγίδευσε δεκάδες ανθρώπους που τελικά δεν τα κατάφεραν.

Για να σωθώ πήδηξα πάνω από φλόγες και έφτασα νστο λιμάνι. Οι πάντες ούρλιαζαν. Είδα άνθρωπο νεκρό. Κάηκαν όλα. Το σπίτι μου, τα ρούχα μου η ζωή μου όλη. Ουτε καν οι τοίχοι δεν έμειναν όρθιοι”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα