Η δίκη της Μανωλάδας: Αδίστακτους χαρακτήρισε τους κατηγορούμενους η Εισαγγελέας της έδρας

Ξεκίνησε σήμερα στην Πάτρα η δίκη των δραστών της ένοπλης επίθεσης εναντίων μεταναστών στην Μανωλάδα.Συγκέντρωση μεταναστών έξω από τα δικαστήρια,Παρασκευή 6 ιουνίου 2014 (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Ξεκίνησε σήμερα στην Πάτρα η δίκη των δραστών της ένοπλης επίθεσης εναντίων μεταναστών στην Μανωλάδα.Συγκέντρωση μεταναστών έξω από τα δικαστήρια,Παρασκευή 6 ιουνίου 2014 (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Την Τρίτη η συνέχεια της δίκης της Μανωλάδας

Αναγνώστηκε λίγο μετά τις 14:00 το κατηγορητήριο. Η εισαγγελέας της έδρας χαρακτήρισε "αδίστακτους" τους κατηγορούμενους.

Η δίκη θα διακοπεί και θα συνεχιστεί την Τρίτη.

Νωρίτερα, η δίκη του φραουλοπαραγωγού και των συνεργατών του απο τη Μανωλάδα Ηλείας που φέρονται να πυροβόλησαν αλλοδαπους εργάτες περυσι τον Απρίλιο, διεκόπη δυο φορές, αφού αρχικά δεν υπήρχε διερμηνέας για τους αλλοδαπούς ενάγοντες αλλά και στη συνέχεια όταν βρέθηκε το άτομο που θα έκανε τη μετάφραση  υπήρξαν αντιρρήσεις καθώς ήταν Πακιστανός ενώ οι αλλοδαποί είναι από το Μπαγκλαντες.

Δεκάδες μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας.

Για την υπόθεση κατηγορούνται τέσσερα άτομα που είχαν συλληφθεί μετά τους πυροβολισμούς, από τους οποίους είχαν τραυματιστεί 28 αλλοδαποί εργάτες στις καλλιέργειες φράουλας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Απριλίου του 2013 περίπου 200 μετανάστες που εργάζονταν σε γεωργική επιχείρηση καλλιέργειας φράουλας, είχαν συγκεντρωθεί στη Νέα Μανωλάδα, ζητώντας τα δεδουλευμένα περίπου έξι μηνών.

Όμως, έπειτα από λίγη ώρα άρχισαν να δέχονται πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 28 από αυτούς.

Για την υπόθεση θα εξεταστούν πάνω από 50 (!) μάρτυρες, γεγονός που σημαίνει ότι η δίκη θα κρατήσει πολλές μέρες. Συνήγοροι υπεράσπισης είναι οι δικηγόροι Βαγγέλης Ματσούκης, Γιώργος Λαμπρόπουλος, Ντίνος Αργυρόπουλος και Αλέξης Κούγιας.

Πολιτική αγωγή οι δικηγόροι Μωϋσής Καραμπεϊδης (Θεσσαλονίκης) και Κερασιώτης. 

πηγή: thebest.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network