Η ΕΔΕ για την επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα
Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα EUROKINISSI

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υποστηρίζει πως πρέπει να υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο, όπως μία ειδική αίθουσα.

Τη δυσκολία να επιταχυνθούν οι διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής, επισημαίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απαντώντας στις συνεχείς ανακοινώσεις.

Η ΕΔΕ σε δική της ανακοίνωση απαντά στις φωνές που θέλουν την επίσπευση της ακροαματικής διαδικασίας, παραθέτοντας μεταξύ άλλων τους αριθμούς της υπόθεσης που εκ εξ αρχής προκαλούν δυσκολίες. Καταλήγει δε λέγοντας: «Επιδίωξη όλων είναι να περαιώνονται οι δίκες μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα με την τήρηση όλων των δικονομικών κανόνων και αυτό είναι εφικτό μόνο όταν υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Καθώς πληθαίνουν οι ανακοινώσεις με αίτημα την επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής, επιρρίπτοντας μάλιστα ορισμένες φορές τις ευθύνες της καθυστέρησης στο Δικαστήριο, οφείλουμε να παραθέσουμε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να μη μένουν αμφιβολίες για τις πραγματικές αιτίες της καθυστέρησης: Στη δίκη αυτή, η οποία μέχρι σήμερα έχει διαρκέσει 3,5 χρόνια και έχουν διεξαχθεί 283 συνεδριάσεις, υπάρχουν 68 κατηγορούμενοι, έχει ολοκληρωθεί η εξέταση 150 μαρτύρων κατηγορίας, υπολογίζονται σε 230 οι μάρτυρες υπεράσπισης, έχει προχωρήσει η ανάγνωση εγγράφων σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή που υπερβαίνουν τις 50.000 σελίδες, ενώ παρίστανται 125 συνήγοροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής. Μέχρι  και σήμερα το Δικαστήριο συνεδριάζει 10 φορές το μήνα και τούτο διότι δεν υπάρχει ειδική αίθουσα για να διεξάγεται η διαδικασία σε πιο τακτική βάση. Οι δικαστές και εισαγγελείς της συγκεκριμένης δίκης εργάζονται με μεγάλη ευσυνειδησία, δικάζουν με βάση το Σύνταγμα και τους θεσπισμένους νόμους και τηρώντας τις αρχές της δίκαιης δίκης.  Επιδίωξη όλων είναι να περαιώνονται οι δίκες μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα με την τήρηση όλων των δικονομικών κανόνων και αυτό είναι εφικτό μόνο όταν υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, Χρυσή Αυγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αναβολή για την επίθεση χρυσαυγιτών κατά μικροπωλητών στη Ραφήνα

Εγκληματικές καθυστερήσεις στη δίκη της ΧΑ. Βαριές οι ευθύνες της Πολιτείας

SHARE:

24Media Network