Η Έλενα Ακρίτα και ο γιος της προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη – Το χυδαίο fake news

Η Έλενα Ακρίτα και ο γιος της προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη – Το χυδαίο fake news
Eurokinissi

Με μήνυση απαντά η Έλενα Ακρίτα και ο γιος της Πάυλος Αρζόγλου σε συκοφαντικά δημοσιεύματα που αφορούν στην οικογένειά τους. Ο λόγος στη Δικαιοσύνη.

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η Έλενα Ακρίτα και ο γιος της αναφορικά με ψευδή και χυδαία δημοσιεύματα που αφορούν στην υιοθεσία του γιου της Παύλου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η κα Ακρίτα, η μήνυση στρέφεται “κατά αυτών που προέβησαν στη σωρεία των ποινικών αδικημάτων σε σχέση με την υιοθεσία του ενήλικου πλέον παιδιού μου” και συγκεκεριμένα στον χρήστη με το όνομα “‘Pola Oikonomou’ που έγραψε το επίμαχο κείμενο στο προφίλ της Έλιας Ζερβου” και “στην Έλια Ζερβού που υπερθεμάτισε ισχυριζόμενη ότι θυμάται… συγκεκριμένα περιστατικά από μια υποτιθέμενη δίκη που δεν έγινε ποτέ”.

Η Έλενα Ακρίτα γνωστοποιεί οτι τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει “μήνυση και κατά όλων όσοι προέβησαν σε σχολιασμό των αρχικών έκνομων αναρτήσεων, διαπράττοντας και αυτοί ποινικά αδικήματα” σε ομάδα του facebook.

Όπως τονίζει η κα Ακρίτα, “οι χρήστες αυτοί προέβησαν σε άθλια και συκοφαντικά σχόλια με υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο μου χωρίς στοιχειωδώς να ζητήσουν από τον/την διαχειριστή-της σελίδας να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία για τους ψευδείς ισχυρισμούς του/της. Οι μηνύσεις σε άτομα που υπογράφουν με το ονοματεπώνυμο τους θα αποσταλούν απευθείας στους κατόχους των λογαριασμών χωρίς την συνδρομή της ΔΗΕ”.

“Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα που μας δίνει ο νόμος, ώστε να μην μείνει ατιμώρητος κανένας ανήθικος υβριστής και κανένας αισχρός συκοφάντης” καταλήγει στην ανάρτησή της η δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Σε χθεσινή ανάστησή της η Έλενα Ακρίτα απάντησε στα συκοφαντικά δημοσιεύματα, αναλύοντας τη διαδικασία μέσω της οποίας υιοθετήθηκε ο γιος της.

“Η νόμιμη διαδικασία υιοθεσίας που ακολουθήθηκε ήταν η διακρατική υιοθεσία (Σύμβαση της Χάγης 29/5/1993), στην οποία συμμετείχε και η Πρεσβεία της χώρας γέννησης του παιδιού. Σε δεύτερο στάδιο, το κράτος διορίζει μια κοινωνική λειτουργό (το όνομα της είναι καταγεγραμμένο στα επίσημα πρακτικά) η οποία ύστερα από σειρά επισκέψεων στους υποψήφιους γονείς, εισηγείται την συνέχιση ή την διακοπή της υιοθεσίας. Έπειτα ειδικό δικαστήριο επικυρώνει την υιοθεσία – μια ολιγόλεπτη διαδικασία με παρόντες τους δυο υποψήφιους γονείς. Το παιδί πλέον καταγράφεται στα αρχεία του κράτους με τόπο γέννησης την χώρα υιοθεσίας, δηλαδή την Ελλάδα” αναφέρει και προσθέτει:

“Καμία άλλη δίκη δεν έγινε (και μάλιστα με μάρτυρες… ηθοποιούς) κι όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο θα κληθεί να το αποδείξει με ντοκουμέντα. Άλλωστε, τα δικαστικά αρχεία υπάρχουν και είναι στην διάθεση των πολιτών” προσθέτει η κα Ακρίτα και σε άλλο σημείο της ανάρτησης τονίζει πως η ίδια γνωρίζει τη βιολογική μητέρα του γιου της μόνο κατ’ όνομα , δεν την έχει συναντήσει ποτέ “κι όποιος ισχυριστεί το αντίθετο θα πρέπει και να το αποδείξει στις δικαστικές αίθουσες”.

“Επί προσωπικού, δεν θα απολογηθώ σε κανέναν επειδή υιοθέτησα ένα παιδί!” καταλήγει στην ανάρτησή της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα