Η ΓΓ Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων στο πλευρό της Ιωάννας Τούνη

Φεμινισμός
Φεμινισμός SHUTTERSTOCK

Η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων εκφράζει την υποστήριξή της σε κάθε γυναίκα που "πέφτει θύμα συμπεριφορών σεξισμού και "βιασμού" της προσωπικότητας της".

Η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων, με αφορμή την πρόσφατη εξομολόγηση της Ιωάννας Τούνη αναφορικά με το ροζ βίντεο και τις δικαστικές της διαμάχες, εκφράζει την στήριξη της σε κάθε γυναίκα που "πέφτει θύμα συμπεριφορών σεξισμού και «βιασμού» της προσωπικότητας της".

Όπως εξηγεί καμία γυναίκα δεν πρέπει να απολογείται γιατί έπεσε θύμα αποτρόπαιας, χυδαίας και ανεπίτρεπτης συμπεριφοράς. Κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να ζει, όπως επιθυμεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων:

Η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων αντιμετωπίζει τον σεξισμό, την κάθε μορφής έμφυλη βία, τις πάσης φύσεων προκαταλήψεις ενάντια στις γυναίκες όχι σαν ένα γυναικείο ζήτημα αλλά ως ένα παγκόσμιο πρόβλημα για το οποίο όλοι μας οφείλουμε να αγωνιζόμαστε καθημερινά.

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που έχουν δει το φως των social media και του Διαδικτύου, οι άνθρωποι της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων εκφράζουμε απερίφραστα τη στήριξη μας σε οποία γυναίκα, πέφτει θύμα συμπεριφορών σεξισμού και «βιασμού» της προσωπικότητας της.

Κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα στην ομορφιά, στην απόλαυση της ζωής, στον τρόπο που θέλει να ζήσει, σ’ αυτά που θέλει να εκφράσει και κανείς δεν μπορεί να την ενοχοποιήσει γι’ αυτό.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να εκθέτει προσωπικά δεδομένα και καμία γυναίκα δεν θα πρέπει να απολογείται γιατί έπεσε θύμα αποτρόπαιης, χυδαίας, ανεπίτρεπτης συμπεριφοράς.

Σε καμία γυναίκα δεν θα πρέπει να υπάρχει η αντίληψη ότι είναι συνυπεύθυνη σ’ αυτό που της συνέβη επειδή «προκαλεί» με την άποψή ή την εμφάνισή της.

Κανείς δεν μπορεί να μετατρέπει τον πολιτικό λόγο σε σεξισμό.

Μη φοβηθείτε & μιλήστε ανοιχτά για ό,τι και όποιον παραβιάζει τις προσωπικές σας ελευθερίες.

Μην αφήσετε κάτι που δεν είναι δικό σας λάθος να σας στιγματίσει για μία ζωή.

Γίνετε εσείς η δύναμη σας!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φεμινισμός
SHARE:

24Media Network