Η Ηλιούπολη υιοθέτησε το ψήφισμα #σώσετηνπόλη για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων

Η Ηλιούπολη υιοθέτησε το ψήφισμα #σώσετηνπόλη για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων
Ηλιούπολη, Αθήνα Getty Images

Ο δήμος Ηλιούπολης ενώνει την φωνή του με αυτή 300 άλλων πόλεων που καλούν τις κυβερνήσεις τους να υπογράψουν και να επικυρώσουν τη Συνθήκη Απαγόρευσης των Πυρηνικών Όπλων.

Με την χθεσινή του ομόφωνη απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης, υιοθέτησε το ψήφισμα της ICAN και της εκστρατείας του ΚΧΠΒ #σώσετηνπόλη, ώστε η Ελλάδα να υπογράψει και να επικυρώσει την Συνθήκη Απαγόρευσης των Πυρηνικών Όπλων.

Έτσι, ο δήμος Ηλιούπολης, ενώνει την φωνή του με αυτή του Αγίου Ευστρατίου και της Τήλου, καθώς και με άλλες 300 πόλεις σε όλο τον κόσμο, που καλούν τις κυβερνήσεις τους, να υπογράψουν και επικυρώσουν την Συνθήκη Απαγόρευσης των Πυρηνικών Όπλων.

Είναι ένα ακόμα βήμα μιας δύσκολης πορείας που θέλουμε να οδηγήσει στην υπογραφή και επικύρωση της Συνθήκης Απαγόρευσης των Πυρηνικών Όπλων από την Ελλάδα. Καλούμε τους δήμους της χώρας, όσο μικροί οι μεγάλοι είναι, να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας, και να σταθούν στην πλευρά της ανθρώπινης Ιστορίας, που θα καταργήσει τα πυρηνικά όπλα και θα απομακρύνει οριστικά την απειλή αφανισμού σχεδόν κάθε μορφής ζωής στον πλανήτη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα