Κακοκαιρία: Βροχή και χαλάζι στην Αττική, καταστροφές στη Σκύρο – Πώς θα κινηθούν τα φαινόμενα

Κακοκαιρία: Βροχή και χαλάζι στην Αττική, καταστροφές στη Σκύρο – Πώς θα κινηθούν τα φαινόμενα
Βροχή στην Πλάκα NEWS 24/7

Σαρωτικό το κύμα της κακοκαιρίας σε αρκετές περιοχές της χώρας. Βροχοπτώσεις στην πρωτεύουσα, καταστροφές στη Σκύρο, πλημμύρισαν πολλοί δρόμοι στο Ρέθυμνο. Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες.

Το κύμα της κακοκαιρίας κατέφτασε και στην Αττική το απόγευμα του Σαββάτου, 9 Ιουλίου, με βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας και μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, ισχυρές.

Λίγο πριν τις 8μ.μ., άρχισε να βρέχει σε Γαλάτσι, Κυψέλη, Ζωγράφου, Αμπελόκηπους, Παγκράτι, Δάφνη, Ελληνικό, Ηλιούπολη, Συγγρού, Κουκάκι, Αιγάλεω, Κορυδαλλό, Χαλάνδρι, Μαρούσι, Κηφισιά, Εκάλη, Βριλήσσια, Αγιά Παρασκευή, Περιστέρι, Παλλήνη και Κάντζα με τη βροχόπτωση να είναι κατά διαστήματα έντονη.  Πληροφορίες μιλούν και για ισχυρή χαλαζόπτωση στα Άνω Πατήσια


Βροχή στην Πλάκα NEWS 24/7

Στιγμιότυπο από Ζωγράφου NEWS 24/7

Η πρόβλεψη του καιρού άλλωστε για την Αττική έκανε λόγο για αυξημένες νεφώσεις με βροχές και μπόρα μικρής διάρκειας τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Σκύρος – Κατέρρευσαν δύο γέφυρες

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι της Σκύρου καθώς εδώ και ώρες η κακοκαιρία σφυροκοπά το νησί.

Έντονη καταιγίδα συνοδευόμενη από χαλάζι χτύπησε και την Σκύρο, με πολλούς δρόμους του νησιού να μετατρέπονται σε ποτάμια.

Σύμφωνα με το evima τα σοκάκια του νησιού να έχουν ήδη πλημμυρίσει, ενώ προβλήματα υπάρχουν σε δρόμους από τις καταιγίδες της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος του νησιού, δύο γέφυρες κατέρρευσαν, ενώ επιχείρηση στήθηκε για αγνοούμενους τουρίστες.

Το ευτυχές είναι ότι οι αγνοούμενοι εντοπίστηκαν τρεις ώρες αργότερα και σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία τους.

Σε ανακοίνωση του, ο δήμος Σκύρου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αγαπητοί Συνδημότες, τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ήδη πλήττουν το νησί μας από χθες βράδυ θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες κατόπιν ενημέρωσης από την Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι και επισκέπτες του Νησιού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις, καθώς και το μπάνιο στις παραλίες στη διάρκεια των φαινομένων. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σκύρου βρίσκεται σε επιφυλακή.»

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, στην Σκύρο Ευβοίας, λόγω βροχόπτωσης και ένεκα συσσώρευσης φερτών υλικών, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

  • Στην 10η χ/θ της Επαρχιακής οδού Σκύρου – Λιναριάς. Η κυκλοφορία διεξάγεται από την παρακαμπτήρια οδό Χώρα Σκύρου – Καλαμίτσα – Λιναριά.
  • Σε δημοτική οδό εντός του οικισμού Πεύκος Σκύρου (που οδηγεί στην παραλία).
  • Έχουν προκληθεί υλικές ζημιές σε τμήμα γέφυρας (μήκους 7 μέτρων) δημοτικής οδού (που οδηγεί στην παραλία) στον οικισμό Αχερούνες Σκύρου Ευβοίας.

Πλημμύρισαν δρόμοι στο Ρέθυμνο – Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία

Η κακοκαιρία πέρασε με ορμή και από το Ρέθυμνο, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι της παλιάς πόλης, αφού το δίκτυο αδυνατούσε να υποδεχθεί τον όγκο του νερού σε τόσο σύντομο χρόνο. Όταν σταμάτησε η βροχή, τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν.

Σύμφωνα με το goodnet, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Βασίλης Θεοδωράκης ανέφερε πως στην υπηρεσία δεν υπήρξαν τηλεφωνήματα για σοβαρά προβλήματα και πως το θέμα δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι ο όγκος του νερού ήταν τέτοιος που το δίκτυο δεν μπορούσε να τον “τραβήξει”.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο 14ο Δημοτικό κατέγραψε 60 χιλιοστά βροχής μέσα σε 2 ώρες, ενώ μέσα στο ίδιο διάστημα ο σταθμός στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού κατέγραψε μόνο 9 χιλιοστά.

Κακοκαιρία: Προβλήματα σε Θάσο και Σκιάθο

Τα πάντα “σάρωσε” στο πέρασμά της η κακοκαιρία που έπληξε τα ξημερώματα του Σαββάτου (09/07) τη Θάσο, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές αλλά και προβλήματα στο οδικό δύκτο, κυρίως του παραλιακού μετώπου.

Τα ασυνήθιστα φαινόμενα για την εποχή έπληξαν και τη Θάσο με τις ισχυρές καταιγίδες να παρασέρνουν οχήματα και να μετατρέπουν τους δρόμους σε ποτάμια, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε ορισμένες περιπτώσεις προχώρησε σε απαντλήσεις υδάτων από σπίτια και επιχειρήσεις. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι έπεσαν περισσότερα από 50 χιλιοστά νερού.

Παράλληλα η επέλαση της κακοκαιρίας ανέδειξε για ακόμη μια φορά το ζήτημα στο ρέμα Λιμεναρίων και για τον λόγο αυτόν κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αρμόδιες αρχές, σε μια περίοδο που τα χωριά και ειδικά το κέντρο του νησιού σφύζει από χιλιάδες τουρίστες που από νωρίς έχουν κατακλύσει το διαμάντι του Βορείου Αιγαίου, με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας να εξηγεί στο ThessToday ότι λόγω καιρικής αστάθειας όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα ανά πάσα ώρα και στιγμή.

“Βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή, μαζί με όλες τις υπηρεσίες του δήμου αλλά και την Πολιτική Προστασία. Το ίδιο ισχύει και για τη διεύθυνση τεχνικών έργων όπου σε συνεργασία με τις εργολαβίες συντήρησης επεμβαίνει όπου χρειάζεται για την αποκατάσταση των ζημιών, ή τον καθαρισμό σημείων”, ανέφερε ο κ. Πολίτης.

“Υπάρχει κανονικότητα στο νησί”

Σύμφωνα με τον ίδιο η εικόνα δεν είναι εκείνη που παρουσιάζεται ως “βιβλική καταστροφή” στη Θάσο, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ελεγχόμενη και πολύ πιο ήπια.

“Στο νησί υπάρχει μια κανονικότητα, πέρα κάποιων μικροαντλήσεων που χρειάστηκε να πραγματοποιήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε ορισμένες περιπτώσεις. Τα πλημμυρικά φαινόμενα αντιμετωπίστηκαν άμεσα και σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για βιβλική καταστροφή. Είναι μια ομαλή κατάσταση και είμαστε σε συνεννόηση με τον δήμαρχο ώστε να αντιμετωπιστούν τα οποιαδήποτε ζητήματα προκύψουν”, επεσήμανε ο κ. Πολίτης.

Ξενοδόχος της περιοχής μιλώντας στο ThessToday.gr υποστήριξε ότι η περιοχή Ποτός είναι ευάλωτη απέναντι στα καιρικά φαινόμενα, καθώς παρατηρείται κατηφορική κλίση στο οδικό δίκτυο, με συνέπεια να συγκεντρώνεται εκεί μεγάλος όγκος νερού.

“Τα ξενοδοχεία του παραλιακού μετώπου είναι εκείνα που δυσκολεύονται απέναντι στις καταιγίδες. Σε άλλες περιοχές όπου η κλίση δεν είναι κατηφορική τα πράγματα είναι πάντα πολύ καλύτερα, αλλά και τώρα δεν παρουσιάζεται σοβαρό πρόβλημα στο νησί”, δήλωσε χαρακτηριστικά η Γεωργία Μαυροπούλου, ιδιοκτήτρια ενοικιαζόμενων δωματίων στη Θάσο.

Σε λίμνη μετατράπηκε η Σκιάθος

Σαρωτικό ήταν όμως το πέρασμα της κακοκαιρίας και στις Σποράδες και συγκεκριμένα στη Σκιάθο, η οποία μετατράπηκε σε λίμνη.

Η δυνατή βροχή, που ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής και συνεχίστηκε μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια.

Κακοκαιρία: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

Το Σάββατο τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα επηρεάσουν κατά τόπους όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ.

Επισημαίνεται ότι η θερμοκρασία το Σάββατο θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια, της τάξης των 4 με 6 βαθμών Κελσίου και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 23 με 26 βαθμούς και στα κεντρικά τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή (10/07) στα ανατολικά και τα νότια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι οι βροχές θα περιοριστούν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα